Tgrt Haber

MacBook'ta 76 tane güvenlik açığı tespit edildi: Apple'dan acil güncelleme!

17 Eylül 2024 12:05 - Güncelleme : 17 Eylül 2024 12:06
MacBook'ta 76 tane güvenlik açığı tespit edildi: Apple'dan acil güncelleme!

Apple, yeni macOS 15 Sequoia sürümünü kullanıcılarla buluşturdu. Güncelleme, pencere yerleştirme, iPhone ekranını Mac'e yansıtma ve yeni "Parolalar" uygulaması gibi özelliklerle birlikte 76 güvenlik açığını kapatan yamalar içeriyor. İşte detaylar!

Apple​, yeni macOS 15 Sequoia sürümünü resmi olarak kullanıcıların hizmetine sundu. Bu büyük güncelleme, kullanıcı deneyimini geliştirecek birçok yeni özellik ve iyileştirme sunuyor. Pencere yerleştirme, iPhone​ ekranını Mac'e yansıtma, yeni "Parolalar" uygulaması gibi dikkat çeken özelliklerle gelen Sequoia, aynı zamanda güvenlik iyileştirmeleriyle de öne çıkıyor.

76 GÜVENLİK AÇIĞI​ GİDERİLDİ

9to5Mac'in haberine göre macOS Sequoia'nın ilk genel sürümü, 76 farklı güvenlik açığını kapatan yamalarla birlikte geldi. Apple'ın Güvenlik Güncellemeleri sayfasında paylaştığı bilgilere göre, yamalar çeşitli güvenlik açıklarını kapsıyor. Bu açıklar arasında çekirdek (kernel) seviyesinde bulunan hatalar, Siri, Haritalar ve Kestirmeler gibi uygulamalardaki hassas verilere yetkisiz erişimlerin önlenmesi gibi kritik düzeltmeler yer alıyor. Ayrıca keyfi kod çalıştırma, yetki yükseltme ve bellek sızıntıları gibi olası tehditlere karşı da koruma sağlayan iyileştirmeler yapıldı.

MacBook'ta 76 tane güvenlik açığı tespit edildi: Apple'dan acil güncelleme! - 1. Resim


Apple, bu güncellemeyle birlikte bellek yönetimini geliştirerek, giriş doğrulamalarını güçlendirerek ve sandbox kısıtlamalarını artırarak olası saldırılara karşı ek güvenlik katmanları ekledi. Bu sayede kullanıcılar, macOS Sequoia'yı daha güvenli ve sağlam bir şekilde kullanma imkanına sahip oluyor.

MACOS SEQUOIA NASIL YÜKLENİR?

MacBook kullanıcıları, ekranın sol üst köşesindeki Apple simgesine tıklayıp, Sistem Ayarları bölümüne girerek ve Genel > Yazılım Güncelleme'ye girerek macOS Sequoia güncellemesini yükleyebilir. Güncellemenin indirilme ve yüklenme süresi, kullanıcının internet bağlantısının hızına göre değişiklik gösterebiliyor.

MacBook'ta 76 tane güvenlik açığı tespit edildi: Apple'dan acil güncelleme! - 2. Resim


MACOS SEQUOIA İLE UYUMLU CİHAZLAR

  • iMac: 2019 ve daha yeni modeller
  • iMac Pro: 2017 ve daha yeni modeller
  • Mac Studio: 2022 ve daha yeni modeller
  • MacBook Air: 2020 ve daha yeni modeller
  • Mac mini: 2018 ve daha yeni modeller
  • MacBook Pro: 2018 ve daha yeni modeller
  • Mac Pro: 2019 ve daha yeni modeller

Kaynak: 9to5Mac
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Alican17 Eylül 2024 12:20

Yeni macOS sürümü güzel özellikler barındırıyormuş işte teknolojide hep ilerleme olmalı

Sonraki Haber Yükleniyor...