Tgrt Haber

macOS Sonoma 14.4 güncellemesi çıktı: İşte MacBook'a gelen yeni özellikler

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
08 Mart 2024 13:42 - Güncelleme : 08 Mart 2024 13:42
macOS Sonoma 14.4 güncellemesi çıktı: İşte MacBook'a gelen yeni özellikler

Apple geçtiğimiz günlerde iPhone'lara iOS 17.4 güncellemesini sunmuştu. Şimdi ise MacBook'a sıra geldi. Mac'ler için macOS Sonoma 14.4 güncellemesi çıktı.

Apple, geçtiğimiz eylül ayında piyasaya sürülen macOS Sonoma işletim sistemine yönelik dördüncü büyük güncelleme olan macOS Sonoma 14.4 sürümünü yayınladı. ‌macOS Sonoma‌ 14.4, Mac'lere Apple Music​ çalma listeleri getiren bir güncelleme olan ‌Sonoma‌ 14.3'ten bir ay sonra geldi.

‌‌‌‌‌macOS Sonoma‌‌‌ 14.4‌ güncellemesi, Sistem Ayarlarının Yazılım Güncelleme bölümü kullanılarak tüm uygun Mac'lere ücretsiz olarak indirilebilir. Ayrıca hâlâ macOS Ventura çalıştıranlar için bir macOS 13.6.5 sürümü ve macOS Monterey yüklü olanlar için bir macOS 12.7.4 sürümü de yayınlandı.

Apple, ‌macOS Sonoma‌ 14.4 ile yeni emoji​ karakterlerini tanıttı ve arama desteğiyle birlikte Podcast Bölüm metninin tam olarak okunması için destek ekledi.

macOS Sonoma 14.4 güncellemesi çıktı: İşte MacBook'a gelen yeni özellikler - 1. Resim

MACOS SONOMA 14.4 ÖZELLİKLERİ NELER?

Mesajlar uygulamasında İş Güncellemeleri için yeni özelliklerin yanı sıra, Safari Favoriler Çubuğu'nda yalnızca web sitelerinin simgelerini gösterme seçeneği de bulunuyor. Apple'ın güncellemeye ilişkin sürüm notlarında macOS 14.4 özellikleri sıralandı:

macOS Sonoma 14.4, Mac'iniz için yeni emojilerin yanı sıra diğer özellikleri, hata düzeltmelerini ve güvenlik güncellemelerini sunuyor.

Emoji
- Yeni mantar, anka kuşu, limon, kırık zincir ve sallanan kafa emojileri artık emoji klavyesinde mevcut.
- Ters yöne bakan 18 kişi ve vücut emojisi desteği.

Bu güncelleme aynı zamanda aşağıdaki iyileştirmeleri ve hata düzeltmelerini de içerir:
- Podcast Bölüm metni tam olarak okunabilir, bir kelime veya ifade aranabilir, belirli bir noktadan oynatmak için tıklanabilir ve Metin Boyutu, Kontrastı Artır ve VoiceOver gibi erişilebilirlik özellikleriyle kullanılabilir.
- Mesajlar İşletme Sürümü'ndeki İşletme Güncellemeleri, sipariş durumu, uçuş bildirimleri, dolandırıcılık uyarıları veya güvenilir işletmelerden gelen diğer işlemler gibi tercih ettiğiniz güncellemeleri almanızı sağlar.
- Safari Sık Kullanılanlar Çubuğu, yalnızca web sitelerinin simgelerini gösterme seçeneği ekler.

Bazı özellikler her bölgede veya tüm Apple aygıtlarında kullanılamayabilir.

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...