Tgrt Haber

macOS Sonoma için Apple tarih verdi: MacBook'a yepyeni özellikler geliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
13 Eylül 2023 11:39 - Güncelleme : 13 Eylül 2023 11:41
macOS Sonoma için Apple tarih verdi: MacBook'a yepyeni özellikler geliyor

MacBook modelleri için yeni özellikleri beraberinde getiren macOS Sonoma güncellemesi için tarih verildi. Apple, resmi sürümü ne zaman piyasaya süreceğini açıkladı. Peki macOS Sonoma alacak cihazlar hangileri? MacOS 14 ne zaman çıkacak?

Apple​, dünkü iPhone 15​ ve Apple Watch​ tanıtımının ardından, Mac bilgisayar kullanıcılarının merakla beklediği macOS Sonoma sürümü için de tarih verdi. Birkaç aydır beta testleri devam eden ve her güncellemesinde daha da geliştirilen yeni işletim sistemi çok yakında herkese açık olarak sunulacak.

Apple, macOS Sonoma güncellemesini 26 Eylül Salı günü tüm dünyada eş zamanlı olarak yayınlayacağını açıkladı. Bu güncelleme MacBook​, iMac, Mac Pro modelleri için yepyeni özellikleri de beraberinde getirecek.

MACOS SONOMA GELİYOR

26 Eylül itibarıyla macOS Sonoma, destekleyen Mac cihazları için kullanıma sunulacak. Ancak bunun öncesinde macOS Sonoma Release Candidate (Sürüm Adayı) sürümü de geliştiriciler için yayınlandı. Beta programına kayıtlıysanız yeni güncellemeyi bugünden itibaren yükleyebilirsiniz.

MACOS SONOMA ALACAK CİHAZLAR

  • MacBook (2017 veya sonrası)
  • MacBook Pro (2018 veya sonrası)
  • MacBook Air (2017 veya sonrası)
  • iMac (2017 veya sonrası)
  • Mac mini (2018 veya sonrası)
  • Mac Studio
  • Mac Pro (2019 veya sonrası)
  • iMac Pro

Kullanıcılar araç takımı galerisinden istedikleri araç takımını doğrudan masaüstüne ekleyebilecek. Araç takımları bilgisayarın duvar kağıdıyla da uyumlu çalışacak, böylece kullanıcılar uygulamalarla çalışırken dikkat dağınıklığı yaşamayacak.

Apple'ın oyun geliştirme platformu Metal, oyunların diğer platformlardan Mac’e taşınmasını kolaylaştıracak. Yeni araç kiti sayesinde geliştiriciler oyunlarının Mac’te nasıl çalışacağını yalnızca birkaç gün içinde görebiliyor. Aylarca uğraşma zorunluluğu ortadan kalkmış oluyor.

Bu ve benzeri tüm yeni özellikler 26 Eylül'den itibaren macOS Sonoma uyumlu Mac modelleri için kullanılabilir olacak.

Kaynak: MacRumors

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...