Tgrt Haber

macOS Sonoma'da oyun modu özelliği nasıl açılır?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
28 Eylül 2023 13:21 - Güncelleme : 28 Eylül 2023 13:22
macOS Sonoma'da oyun modu özelliği nasıl açılır?

Apple, macOS Sonoma 14 ile 'Oyun Modu' özelliğini kullanıma sundu. Mac bilgisayarda daha kaliteli oyun oynamayı sağlayacak bu özellik oyun severlerin ilgisini çekti. Peki oyun modu ne işe yarar? macOS Sonoma oyun modu nasıl açılır?

Yeni Mac​ işletim sistemi macOS Sonoma ile gelen en büyük yeniliklerden bir tanesi de, Oyun Modu özelliği oldu. Oyun oynarken bilgisayarınızın işlemcisine ve grafik kartına öncelik tanıyor ve arka planda çalışan diğer işlemleri sınırlıyor. Böylece daha iyi bir oyun deneyimi yaşamanızı sağlıyor.

Kısacası Mac bilgisayarda FPS​ artırma yöntemi olarak da özetleyebiliriz. Apple'ın internet sitesindeki 'yardım' sayfasında yazdığı kadarıyla, oyun modunu manuel olarak açmak mümkün değil. Çünkü isminden de anlaşılacağı üzere her zaman gerekli olmayacak. Peki macOS Sonoma ile oyun modu nasıl kullanılır?

MACOS SONOMA 'OYUN MODU' AÇMA

Oyunu tam ekranda açtığınızda oyun modu da otomatik olarak açılır. Tam ekrandan çıktığınızda ise oyun modu devre dışı bırakılır. İmleci oyun penceresinin sol üst köşesindeki 'yeşil' butonun üzerine getirip "Tam Ekrana Geç" düğmesine tıklayarak oyunu full ekranda açabilirsiniz.

macOS Sonoma'da oyun modu özelliği nasıl açılır?

Bu şekilde tam ekrana girdiğinizde, menü çubuğunda Oyun Modu menüsü belirecektir. Eğer bu menüde "Oyun Modu Açık" uyarısını görüyorsanız, yapmanız gereken başka bir işlem yok demektir. Bu özelliği kullanmak istemiyorsanız, "Oyun Modunu Kapat" seçeneğine tıklayabilirisniz.

'APPLE SİLİCON' GEREKTİRİYOR

Oyun Modu, macOS Sonoma işletim sisteminde var olsa da, sadece bu yeterli değil. Apple Silicon çipli bir bilgisayarı şart koşuyor. Intel işlemcili bir Mac bilgisayara sahipseniz, macOS Sonoma'yı yükleseniz bile bu özelliği kullanamayacaksınız.

Apple son yıllarda platformlarında oyun deneyimine önem vermeye başladı. Oyun Modu da bunun bir göstergesi. Ayrıca macOS Sonoma, oyun geliştiricilerinin oyunlarını Mac platformuna daha kolay taşımalarını sağlayacak bir özelliği de bünyesinde barındırıyor.

iPhone 15 Pro'nun A17 Pro çipi, oyunların grafik performansını iyileştiren 'ray tracing (ışın izleme)' teknolojisini destekliyor. Bu sayede akıllı telefonlarda konsol kalitesinde oyunlara kapı araladı. Resident Evil ve Assassin's Creed gibi popüler oyunlar iPhone 15 Pro'da oynanabilecek.

Kaynak: MacRumors

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...