Tgrt Haber

Mark Gurman 'içeriden' bildirdi: Apple çalışanları Vision Pro'dan pek umutlu değil

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
12 Şubat 2024 15:29 - Güncelleme : 12 Şubat 2024 15:29
Mark Gurman 'içeriden' bildirdi: Apple çalışanları Vision Pro'dan pek umutlu değil

Apple'ın 2 Şubat'ta satışa sunduğu Vision Pro gözlüğü yüksek fiyatı ve ağır olması yüzünden kafa ağrısına sebep olduğu için günlük kullanıma uygun olmadığı yönünde eleştiriliyor. Ve son gelen habere göre Apple'ın çalışanları da bu eleştirilere katılıyorlar.

Apple​ Vision Pro​ şu sıralar ABD'de ve satışa sunulmadığı Türkiye gibi ülkelerde oldukça popüler bir cihaz konumunda. Artırılmış gerçeklik​ özelliği sayesinde kullanıcıları gerçek dünyadan soyutlayıp bambaşka bir evrene taşıyan cihazı çok beğenenler olduğu gibi eleştiriyle karşılayanlar da var.

Eleştirilerin odağında ise üç temel madde yer alıyor:

İlk olarak Vision Pro'nun çok ağır olduğu ve uzun süreli kullanımda baş ağrısına yol açtığı belirtiliyor. İkinci olarak 3,499 dolardan başlayan fiyatı nedeniyle ABD'de yaşayanların bile maddi anlamda kolay kolay erişemeyeceği bir cihaz olduğu söyleniyor. Son olarak da uygulama desteği bakımından yetersiz olarak görülüyor.

APPLE ÇALIŞANLARINA GÖRE VİSİON PRO'NUN YOLU UZUN

Bloomberg yazarı Mark Gurman'ın haberine göre, Apple'ın Vision Pro üzerinde çalışan geliştirici ekibi AR/VR gözlüğünün "tam olarak" günlük kullanıma uygun olmadığına inanıyor. Cihazın "yeterince gelişmiş olarak kabul edilmesi için" daha yapılacak çok iş olduğunu düşünüyorlar.

Apple çalışanlarına göre Vision Pro dört nesil sonra "ideal formuna" ulaşacak.

İPAD'İN YERİNİ ALABİLİR

Yukarıda da belirttiğimiz gibi birçok Vision Pro kullanıcısı, gözlüğün uzun süreli kullanım için çok ağır ve hantal olduğunu düşünüyor. Diğer eleştiriler arasında zayıf pil ömrü, yeterli sayıda özel uygulama olmaması ve visionO işletim sistemindeki hataların fazlalığı yer alıyor.

Gurman'a göre eğer Apple ekibi bu sorunları iPhone, iPad ve Apple Watch'un ilerlemesine benzer şekilde dört nesil boyunca çözebilirse, Vision Pro sonunda iPad'in yerini alabilir.

Mark Gurman "(Apple) Gözlüğü gerçekten iPad'in yerine geçebilecek hale getirmek için bazı donanım yükseltmeleri, bir dizi yazılım güncellemesi ve uygulama geliştiricileri ile içerik oluşturuculardan çok daha iyi destek gerekecek." diyerek, o zamana kadar Vision Pro'nun bir "prototip ürünü" olarak kalacağını ekledi.

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...