Tgrt Haber

Mars’ta ‘tekerleğe’ benzeyen kaya keşfedildi… Perseverance fotoğrafladı!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Space.com
29 Haziran 2023 10:59 - Güncelleme : 29 Haziran 2023 11:00
Mars’ta ‘tekerleğe’ benzeyen kaya keşfedildi… Perseverance fotoğrafladı!

NASA’nın Mars gezgini Perseverance, ilginç bir keşfe daha imza attı. Tekerleğe benzerliğiyle dikkat çeken kaya keşfedildi.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Mars’ı keşfetmesi için iki yıl önce Mars​ gezgini Perseverance’ı kızılgezegene gönderdi.

Bugüne kadar dikkat çeken keşiflere imza atan mini uzay aracı​, son olarak tekerleğe benzeyen kayayı fotoğraflayarak gündeme geldi.

TEKERLEK ŞEKLİNDEKİ KAYA KAFALARDA SORU İŞARETLERİ OLUŞTURDU

Perseverance​, fotoğrafı 23 Haziran'da çekti ve görüntü Twitter'da SETI (Dünya Dışı Akıllı Yaşam Araştırması) tarafından paylaşıldı.

Mars’ta ‘tekerleğe’ benzeyen kaya keşfedildi… Perseverance fotoğrafladı!

 Sosyal medyada 'uzaylı tuvaleti' esprisi yapılan kaya için uzmanların bir yorumu var. Uzmanlara göre bu muhtemelen Mars'a düşen bir göktaşı. SETI'ye göre de küçük taşların yanında görülen bu büyük kaya bir göktaşı olabilir.

Öte yandan Perseverance, 30 Haziran 2020'de ABD'nin Florida'daki Cape Canaveral Uzay İstasyonu'ndan fırlatıldıktan sonra yaklaşık 7 aylık ve 470 milyon kilometrelik yolculuk sonrası 20 Şubat'ta Mars yüzeyine inmişti.

Kaynak: Space.com
Derleme: tgrthaber.com.tr

 

Kaynak: Space.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...