Tgrt Haber

Mavi Vatana yeni güç: MSB duyurdu, 'Hızır Reis' suya indirildi!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
25 May 2023 17:14 - Güncelleme : 25 May 2023 17:25
Mavi Vatana yeni güç: MSB duyurdu, 'Hızır Reis' suya indirildi!

Savunma Sanayii’de önemli projeler duyurulmaya devam ederken yeni tip denizaltı projesinden de beklenen haber geldi. MSB tarafından yapılan duyuruya göre ‘Hızır Reis’ suya indirildi.

Havada, karada ve denizdeki gücüne güç katan Türkiye​, denizaltı​ projelerinde de önemli bir yol kat etti. TCG Anadolu’nun denize indirilmesi dünyada yankı uyandırırken, yeni tip denizaltı projesi ‘Hızır Reis’ için de beklenen haber geldi.

Gölcük Tersanesi’nde inşa edilen ve bir süredir testleri gerçekleştirilen TCG Hızır Reis, MSB’nin duyurusuna göre artık denize indirildi.

HAFTALARCA SU ALTINDA DURABİLECEK

Havadan Bağımsız Tahrik Sistemi ile donatılan Reis sınıfı denizaltılar, bu sayede satha çıkmaksızın haftalarca sualtında harekat yapabilme imkanına sahip olacak.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1661728917210669056

Düşük sesli seyir yeteneğine sahip olan denizaltılar, gizlilik içinde uzun süre harekat icra edebilecek. Denizaltılar 68 metre uzunluğa, 2 bin tonun üzerinde ağırlığa ve 40 personel kapasitesine sahip olacak.

HIZIR REİS ÖZELLİKLERİ

- Uzunluk: 68 metre
- Yükseklik: 13 metre
- Yüzey deplasmanı: 1.690 ton
- Azami hız: 20+ knot
- Azami menzil: 1250 deniz mili
- Görev derinliği: 260 metre
- Mürettebat: 27 kişi
- Görev süresi: 84 gün

Hızır Reis, 4'ü Sub-Harpoon ateşleme kabiliyetine sahip 8 adet 533 mm'lik torpido kovanına sahiptir. Ayrıca Hızır Reis, hava bağımsız tahrik sistemi sayesinde su altında daha uzun süre kalabilir ve daha sessiz hareket edebilir.

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...