Tgrt Haber

Mavi Vatan'ın yeni koruyucusu, Çelik Kubbe'nin denizlerdeki neferi: GÖKSUR

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Ağustos 2024 15:41 - Güncelleme : 16 Ağustos 2024 15:45
Mavi Vatan'ın yeni koruyucusu, Çelik Kubbe'nin denizlerdeki neferi: GÖKSUR

Türkiye'nin Mavi Vatan'ını korumak amacıyla geliştirilen GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi, ASELSAN ve TÜBİTAK SAGE iş birliğiyle deniz platformlarında kullanılmak üzere geliştirildi. 360 derece tehdit imha yeteneği ve çoklu hedef önleme kabiliyeti gibi özelliklere sahip olan GÖKSUR, kısa sürede Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilecek.

Türkiye'nin Katmanlı Hava Savunma Sistemi Çelik Kubbe​'nin bir üyesi daha belli oldu. Tüm Türkiye'yi koruyacak olan ve "sistemler sistemi" olarak tanımlanan Çelik Kubbe'nin denizlerdeki neferi GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi olacak.

Türkiye'nin Mavi Vatan'ını Silahlı/Silahsız İnsansız Hava Araçları, gemisavar füzeleri, savaş uçakları ve helikopterler gibi tehditlere karşı korumada kritik bir rol üstlenecek olan GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi, ASELSAN​ ve TÜBİTAK SAGE iş birliğiyle geliştirildi.

Mavi Vatan'ın yeni koruyucusu, Çelik Kubbe'nin denizlerdeki neferi: GÖKSUR - 1. Resim

ASELSAN'ın TÜBİTAK SAGE ile birlikte hava ve füze savunma alanında sahip olduğu bilgi birikimine ve ileri teknolojilerine yakın dönemde eklenecek olan GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi üzerine çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

ASELSAN GÖKSUR; gemisavar füzeleri, silahlı/silahsız insansız hava araçları, seyir füzeleri, savaş uçakları ve helikopterler gibi tehditlere karşı hava ve füze savunma görevini icra edecek. Özellikle satha yakın uçan tehditlere karşı önlem olarak geliştirilen GÖKSUR, donanmamızın savunma kabiliyetlerine güç katacak.

Mavi Vatan'ın yeni koruyucusu, Çelik Kubbe'nin denizlerdeki neferi: GÖKSUR - 2. Resim

360 DERECE İMHA KABİLİYETİ, DÜŞMANA GÖZ AÇTIRMAYACAK

GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi, 360 derece tehdit imha yeteneği, yeni nesil IIR arayıcı başlıklı güdümlü mermi, çoklu hedef önleme kabiliyetiyle öne çıkıyor. Müstakilen veya platforma entegre çalışabilen GÖKSUR, veri bağı ile ara safha güdüm ve yüksek tek atım önleme olasılığı gibi pek çok özelliği bünyesinde barındırıyor.

Mavi Vatan'ın yeni koruyucusu, Çelik Kubbe'nin denizlerdeki neferi: GÖKSUR - 3. Resim

GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi, ürün ailesi kurgusunda geliştirilirken, modüler tasarım yaklaşımıyla farklı konfigürasyonlara sahip çözümler sunuyor.

GÖKSUR IIR FÜZESİNİ KULLANIYOR

GÖKSUR, önleyici füze olarak TÜBİTAK SAGE tarafından deniz platformlarının hava savunma ihtiyaçlarına göre geliştirilen GÖKSUR IIR füzesini kullanıyor. BOZDOĞAN hava-hava füzesinin deniz platformlarına uyumlandırılması, çift yönlü veri bağı, dik atım yeteneği gibi özellikler eklenmesi ile tasarlanan GÖKSUR IIR füzesinde kritik eşiklerden birisi olan rüzgâr tüneli testleri TÜBİTAK SAGE alt yapısı kullanılarak tamamlandı. Bu aşamanın da geçilmesiyle atışlı testlere giden yol açılmış oldu.

Mavi Vatan'ın yeni koruyucusu, Çelik Kubbe'nin denizlerdeki neferi: GÖKSUR - 4. Resim

İlerleyen süreçte atışlı test kampanyaları ile kalifikasyon süreçleri tamamlanacak olan GÖKSUR'un kısa sürede Deniz Kuvvetleri Komutanlığının hizmetine sunulması hedefleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...