Tgrt Haber

Türkiye'nin mayın avcısı MEMATT'tan gövde gösterisi: Özellikleriyle rakiplerini ezip geçti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 Mart 2023 10:57 - Güncelleme : 23 Mart 2023 22:30

ASFAT'ın yerli imkanlarla ürettiği, yüksek teknolojilerle donatılan mayın temizleme aracı MEMATT, rakiplerine kıyasla üstün özellikleri ile adeta gövde gösterisi yapıyor. Savunma Sanayi Başkanlığı ve ASFAT ile imzalanan sözleşme ile Jandarma Genel Komutanlığı'nın envanterine 2 adet MEMATT daha eklenecek. Teslimatın mayın ayı içerisinden yapılması planlanıyor.

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen savunma sanayii ürümleri Türkiye​'nin dışa bağımlılığını her geçen gün azaltıyor. ASFAT tarafından geliştirilen Mekanik Mayın Temizleme Teçhizatı MEMATT, bir yıldan daha kısa bir sürede tasarlanıp üretilmiş ve envantere eklenmişti. Mevcut olmayan kalifikasyon yeteneği de ASFAT ve MAFAM iş birliği ile envantere kazandırılmıştı.

3 ÜLKEYE DE İHRAC EDİLDİ

Türkiye’de ihracat​ başarısı yakalayan MEMATT’lardan yakın zamanda 6 adet Türkiye’ye teslim edilirken 20 adet Azerbaycan’a, 2 adet Togo’ya ve 2 adet Burkina Faso’ya olmak üzere toplamda 3 farklı ülkeye ihracatı da gerçekleştirildi.

8 KG TNT'YE DAYANIKLI

Uluslararası muadillerine nispeten çok daha üstün özelliklere sahip MEMATT, en az 8 kilogram TNT’ye dayanıklı olacak şekilde tasarlandı, anti-personel ve anti-tank mayınlarına karşı başarıyla test edildi. 5 kilometre uzaktan kumanda ile yönetilen MEMATT araç üzerindeki kamera sayısı ile operatöre kullanım kolaylığı sağlıyor.

Türkiye'nin mayın avcısı MEMATT'tan gövde gösterisi: Özellikleriyle rakiplerini ezip geçti

Aracın tozlu alanlarda operasyonuna duraksamadan devam etmesi için gerekli sızdırmazlık yetenekleri arttırılarak, kumanda boyutu kullanıcı dostu olacak şekilde yeniden boyutlandırıldı. Aracın konumu da dahil olmak üzere araç ile operasyonun yürütüldüğü sahadaki performansa ilişkin tüm verilere araç kumandasında operatör kullanım ve kontrolüne açık hale getirildi.

MEMATT'A TALEP YAĞIYOR

Ayrıca halihazırda gerek yakın gerekse uzak coğrafyadaki ülkelerden taleplere ilişkin çalışmalar ASFAT tarafından yürütülüyor. Kısa süre içerisinde farklı ülkelere MEMATT ihracatının gerçekleştirilmesi de planlanıyor.

Türkiye'nin mayın avcısı MEMATT'tan gövde gösterisi: Özellikleriyle rakiplerini ezip geçti

RAKİPLERİNE KIYASLA ÜSTÜN ÖZELLİKLER

Bunun yanında uluslararası muadillerinde bulunmayan birtakım özelliklerin MEMATT’a entegrasyonu noktasında çalışmalar da ASFAT tarafından sürdürülüyor. Söz konusu çalışmaların nihayete ermesine müteakip MEMATT alanında rakiplerine nazaran kıyaslanmayacak üstün özelliklere sahip olacak ve insansız kara aracı ihracatı konusunda öncülüğünü sürdürecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...