Tgrt Haber

Apple'ın bu gizli özelliğine bayılacaksınız! iPhone'la kolayca boyunuzu ölçün!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: macrumors
05 Aralık 2022 10:00 - Güncelleme : 05 Aralık 2022 10:01
Apple'ın bu gizli özelliğine bayılacaksınız! iPhone'la kolayca boyunuzu ölçün!

Apple'ın yeni nesil iPhone'ları, desteklediği özellik sayesinde boy ölçümü yapabiliyor. Peki söz konusu özellik hangi iPhone'larda destekleniyor?

Gelişen teknoloji iPhone​'ları çok daha iyi hale getirdi. Özellikle fotoğrafçılık​ alanında Apple​ yıllardır rakiplerinin önünde yer alırken, son dönemde şirketin mevcut özellikleri geliştirmesi de dikkatlerden kaçmıyor.

Son olarak iPhone 14 serisi piyasaya sürülürken, Apple yeni nesil iPhone'larına uydu ile iletişim özelliğini getirdi. Önceki modellerde de yine faydalı özellikler bulunurken, bunlardan biri de günlük hayatta kullanılan Measure.

MEASURE İLE IPHONE'LARDA BOY ÖLÇEBİLMEK MÜMKÜN

Apple, Measure uygulamasıyla bir kişinin boyunu kolayca ölçebilmenize imkân sunuyor. Günlük hayatta pek çok kişi boyunu merak ederken, bu ölçümün telefondan yapılması ise işleri daha da kolaylaştırıyor.

Apple'ın bu gizli özelliğine bayılacaksınız! iPhone'la kolayca boyunuzu ölçün!

Sınırlı sayıda iPhone'da desteklenen özellik, akıllı telefonların kamerasında bulunan LİDAR tarayıcıda destekleniyor. Peki hangi iPhone'lar'da LİDAR tarayıcısı var ve nasıl kullanılıyor?

iPhone 12 Pro, 12 Pro Max, iPhone 13 Pro, 13 Pro Max ve iPhone 14 Pro ile Pro Max kullanıcıları Measure ile boy ölçümü yapabilir.

Uygulamanın kullanımı da oldukça basit. Bir kişinin boyunu ölçmek için Measure'u açmanız, ardından iPhone'u boyunu ölçmek istediğiniz kişiye doğrultmanız ve tepeden tırnağa görüntülemeniz gerekiyor.

Telefonu tuttuğunuz kişinin başının üzerinde boy ölçüsüyle beraber bir çizgi görünecek. Dilerseniz birimi fit veya inç olarak da değişterebilirsiniz. Bunun için de Ölçü Birimleri altındaki Ayarlar uygulamasına girip, fit, inç ya da santimetre olarak tercih yapabilirsiniz. 

 

Kaynak: macrumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
eymen 5 Aralık 2022 14:26

olucak gibi düşünmüştüm şansa artık

Sonraki Haber Yükleniyor...