Tgrt Haber

Meğer bu yüzden TikTok gibi olmuş: Instagram’da en çok buna zaman harcıyoruz!

28 Nisan 2023 15:44 - Güncelleme : 28 Nisan 2023 15:51
Meğer bu yüzden TikTok gibi olmuş: Instagram’da en çok buna zaman harcıyoruz!

TikTok’un büyümesi ve popülerleşmesi Instagram’a da harekete geçirdi. Yeni güncellemelerle uygulamayı baştan sona değiştiren Meta, getirdiği bir özellik sayesinde kullanıcıların iki kat daha fazla vakit geçirmeye başladığını açıkladı.

TikTok​ ve Instagram’ın sahip olduğu benzer özellikler, iki şirket arasında kıyasıya rekabeti gözler önüne seriyor.  Her iki platform da milyonlarca kullanıcıya sahip ve içerik üreticiler için önemli bir gelir kapısı sunuyor.

Fakat sosyal medyanın popülerleşmesi ile insanlar bu tür platformlara daha da bağımlı olmaya başladı. Meta​, kısa süre önce 1. çeyrek gelirlerini paylaştığı toplantıda Instagram’da en çok nelerde zaman geçirildiğini açıkladı. Sonuçlar ise oldukça şaşırtıcı…

INSTAGRAM’DA GEÇİRİLEN ZAMAN HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Giderek TikTok’a benzeyen Instagram​, bu stratejisi ile kullanıcılardan epey eleştiri aldı. 

Her ne kadar Meta bu konuda temel amacından çıkmadığını belirtse de, ne yazık ki uygulamaya gelen her güncelleme daha çok TikTok’a yaklaştığını gösteriyor.

Meta CEO’su Mark Zuckerbergve Meta CFO’su Susan Li, 2023 1. Çeyrek kazanç raporunu açıkladığı toplantıda, şirketin kısa video ürünü Reels’in piyasaya sürmesinin ardından kullanıcıların platformda daha fazla vakit geçirmeye başladığını belirtti.

BUGÜNE KADAR YÜZDE 24 ARTTI

Meta tarafından açıklanan verilere göre Reels’in hayatımıza girmesiyle, Instagram’da geçirilen süre yüzde 24 arttı.

Bunun altında ise platformun giderek TikTok’a benzemesi yatıyor. Birbirlerini tanımayan kullanıcıların bile etkileşime girmesini sağlayan Reels’ler, platformda geçirilen süreyi de buna göre artırıyor.  

Kaynak: Techrunch
Derleme: Okan Güleş

Kaynak: Meta

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...