Tgrt Haber

Mercedes, elektrikli araç konusunda 'U dönüşü' yaptı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
23 Şubat 2024 16:46 - Güncelleme : 23 Şubat 2024 16:46
Mercedes, elektrikli araç konusunda 'U dönüşü' yaptı

Mercedes-Benz, 2030'dan sonra sadece elektrikli araç satma planından vazgeçerek, satışlarının yalnızca yüzde 50'sinin tamamen elektrikli araçlardan oluşmasını beklediğini açıkladı.

Alman lüks otomobil üreticisi Mercedes-Benz​, 2030 yılından sonra yalnızca elektrikli araç​ satma planından vazgeçtiğini açıkladı.

Mercedes, şarj edilebilir güç aktarma organları konusunda oldukça olumlu konuşuyordu ve hatta 2030 yılına kadar yalnızca elektrikli araç satacak hale geleceğini öngörmüştü. Bu hedefinin bir parçası olarak da "piyasaların izin verdi ölçüde" gazla çalışan araçları tamamen kaldıracağını açıklamıştı.

MERCEDES: TAMAMEN ELEKTRİKLİ OLAMAYACAĞIZ

Şirket dördüncü çeyrek kazanç raporunu açıkladığı sırada, satışlarının yalnızca yüzde 50'sinin tamamen elektrikli araçlardan oluşmasının beklendiğini bildirdi. Buna göre, hem benzinli hem de hibrit araçlar her zaman olduğu gibi önümüzdeki yıllarda Mercedes'in bir parçası olmaya devam edecek.

Mercedes raporunda, "Dönüşümün hızını müşteriler ve pazar koşulları belirleyecektir. 2030'lu yıllara kadar ister tamamen elektrikli ister elektrikli içten yanmalı motor olsun, farklı müşteri ihtiyaçlarını karşılayabilecek konumda olmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Mercedes CEO'su Ola Källenius da Reuters'e verdiği demeçte elektrikli araç satışlarındaki büyümenin Kuzey Amerika'yı geride bıraktığı Avrupa'da bile yakın zamanda sadece elektrikli araç satabilecek hale gelmeyi beklemediklerini söyledi.

"Tabii ki 2030'da bu oran yüzde 100 olmayacak... Tüm Avrupa pazarında ama muhtemelen Mercedes tarafında da." diye de ekledi.

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...