Tgrt Haber

Mercedes’te ‘yapay zeka’ dönemi: Araçlara ChatGPT geliyor!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Tecrunch
16 Haziran 2023 09:37 - Güncelleme : 16 Haziran 2023 09:40
Mercedes’te ‘yapay zeka’ dönemi: Araçlara ChatGPT geliyor!

Yapay zeka trendine ayak uyduran şirketlerin sayısı giderek artıyor. Son olarak otomobil devi Merecedes de bu furyaya katıldı ve araçlarına ChatGPT’yi getiriyor.

ChatGPT’nin yükselişi diğer şirketlere de ilham verdi. Google ve Microsoft kendi yapay zeka​ modellerini geliştirmeye başlarken, diğer şirketler ise piyasadaki yapay zekalardan faydalanarak hizmetlerini daha iyi hale getirdi.

Son olarak Mercedes de furyaya katıldı, otomobil devi yapay zeka ChatGPT’yi otomobillerine getirmeye başladı.

MERCEDES OTOMOBİLLERDE CHATGPT​ DÖNEMİ

LOG’un, Tecrunch’a dayandırdığı habere göre Mercedes-Benz​, OpenAI tarafından GPT dil modeli üzerine kurulan ChatGPT ile sürücülere ve yolculara çok daha gelişmiş bir dijital veya sanal yardımcı getiriyor. “MBUX” araç içi sistemi merkezli atılan bu adım dahilinde ChatGPT beta testlerini bugün yani 16 Haziran tarihinde başlatan firma, süreci “Hey Mercedes” altyapısına entegre ediyor.

Buna ek olarak MBUX’a “Hey Mercedes” denildikten sonra sorulan sorulara cevaplar ChatGPT’den alınarak sürücüye aktarılıyor. Sesli çalışan sistem, bu sayede kişilere hemen her konuda detaylı bilgiler sağlayabiliyor.

Mercedes’te ‘yapay zeka’ dönemi: Araçlara ChatGPT geliyor!

Bu sistem hakkında bir açıklama yapan Mercedes-Benz, “Kullanıcılar araçlarında yalnızca bir insan gibi sesli komut algılamakla kalmayıp, aynı zamanda sohbet de edebilen bir sesli asistanı deneyimleyecek. Yakında sürücüler elleri direksiyonda ve gözleri yoldayken sesli asistandan gidecekleri yerle ilgili ayrıntılar, yeni bir yemek tarifi veya karmaşık sorulara yanıt alabilecekler.

Son olarak Mercedes’e göre, bu süreçte gizlilik konusunda da bir sıkıntı olmayacak. Zira toplanan sesli komut verileri Mercedes-Benz Intelligent Cloud’da saklanacak ve burada anonimleştirilerek analiz edilecek.

Yine de ilk aşamada beta testleri yapıldığı için bazı verileri toplayacak şirket, ChatGPT’yi araçlarına entegre ederek güzel bir adım atıyor, sürecin ilk aşamada ABD’deki 900 binden fazla araçla başlayacağı bildirildi. Sizler yapay zeka hakkında ne düşünüyorsunuz? Günlük hayatta başka nelerde görebiliriz?

Kaynak: Tecrunch
Derleme: tgrthaber.com.tr

Kaynak: Tecrunch

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...