Tgrt Haber

Meta uyardı: 1 milyon Facebook kullanıcısının şifresi çalınmış olabilir

08 Ekim 2022 12:00 - Güncelleme : 08 Ekim 2022 12:23
Meta uyardı: 1 milyon Facebook kullanıcısının şifresi çalınmış olabilir

Sosyal medya devi Meta, Apple Store ve Google Play'den indirdikleri uygulamalar nedeniyle 1 milyondan fazla Facebook kullanıcısının risk altında olduğunu duyurdu.

NTV’de yer alana habere göre, Android​ ve iOS​ platformlarında yer alan 400'den fazla uygulamanın  Facebook​ giriş bilgilerini çalmak amacıyla tasarlandığı Meta için araştırmalar yapan ekip tarafından ortaya çıkarıldı.

Facebook yetkilileri David Agranovic ve Ryan Victory ekip adına konuşarak yaşananlarla ilgili bir açıklama yayınladı.

Her iki platformda da ciddi risk içeren 400'den fazla uygulamanın bulunduğuna dikkat çeken Facebook yöneticileri, Apple ve Google'a elde ettikleri verileri ilettiklerini açıkladı.

Dikkat çekilen uygulamaları kullanan 1 milyon Facebook kullanıcısının giriş bilgilerinin uygulama​ yapımcılarının eline geçmiş olabileceği belirtildi.

TEHLİKELİ UYGULAMALAR HANGİLERİ?

Yapılan analize göre; “Çizgi film karakterine benzeyin" temalı fotoğraf editörleri, hız ve gizlilik vaat eden VPN uygulamaları, telefonunuzdaki el fenerinin ışığının parlaklığını artırabileceğini iddia eden uygulamalar, bir telefon için fazla yüksek kaliteli, 3 boyutlu grafiklerle reklam yapan oyun uygulamaları, sağlık, astroloji ve fitness uygulamaları, teknoloji platformlarındaki gizli özelliklere ya da tam erişime izin verdiğini iddia eden uygulamalar tehlikeli uygulamalar arasında yer alıyor.  

UYGULAMALAR ŞİFRENİZİ NASIL ÇALIYOR?

Sosyal medyada içerikle alakasız sponsor paylaşımlar yapılarak, uygulama mağazalarında eğlenceli veya faydalı bir uygulama imajı çizilerek ve olumsuz kullanıcı yorumlarının önüne geçmek için sahte, olumlu yorumlar yazılarak tuzağa düşürülerek uygulamayı indiren kullanıcılar, 'Facebook ile bağlan' seçeneğini seçtiklerinde tüm giriş bilgilerini uygulama sahibiyle paylaşmış oluyor.

FACEBOOK ŞİFRENİZİ NASIL GÜVENDE TUTARSINIZ?

Yukarıda bahsedilen uygulamalardan herhangi biri cep telefonunda yüklü olan kişiler; şifrelerini sıfırlayarak ve güçlü yeni bir şifre oluşturarak, iki adımlı doğrulama (2FA) özelliğini açarak ve oturum açma alarmlarını etkileştirerek hesabını güvende tutabilir.

Bu adımlar yapıldığında bir başkası tarafından hesabınıza girilmek istendiğinde telefonunuza gelen bildirimle durumu anında fark edebilir, şifrenizi değiştirebilirsiniz.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...