Tgrt Haber

Meta'da operasyon başladı: Binlerce personel işten çıkarılıyor

25 May 2023 09:08 - Güncelleme : 25 May 2023 09:16
Meta'da operasyon başladı: Binlerce personel işten çıkarılıyor

Birçok sosyal medya platformunu bünyesinde barındıran Meta, daha önce açıkladığı toplu işten çıkarmalara başladı.

Teknoloji devleri arasında işten çıkarma​ furyasını hemen hemen hepimiz duymuşuzdur. Amazon​, Twitter​, Toyota​ ve daha biriçok şirket maliyeti düşürme amacı ile binlerce personelini işten çıkarma kararı aldı.

Çok zaman geçmeden bu furyaya Meta​ da katıldı. Daha önce 11.000 çalışanını işten çıkaran teknoloji devi, şimdi ise 6.000 personelinin daha işini sonlandırıyor.

META, 6.000 ÇALIŞANINI ÇIKARIYOR

Kasım 2022’den bu yana 21.000 işten çıkarma ile Meta, verimliliğini artırmayı, ekonomik zorluklara uyum sağlamayı ve zayıflamış bir dijital reklamcılık pazarında yön bulmayı hedefliyor.

Söz konusu işten çıkarma ve  devam eden yeniden yapılanma çabaları, Meta’nın daha çevik bir şirket olma stratejisinin de  bir parçası. Öyle ki Mark Zuckerberg, bu önlemlerin gerekliliğini daha önce pek çok kez açıkladı ve bunu şirketin uzun vadeli vizyonuna ve gelişmiş iş performansına yönelik bir güce bağladı.

Öte yandan yatırımcılar, Meta’nın önemli maliyet düşürme çabalarına olumlu cevap verdi ve şirketin hisseleri Kasım ayındaki 89 doların altından %180 artarak 246,74 dolara çıktı.

İşten çıkarmaların göz önünde bulundurulmasına rağmen, Meta’nın finansal performansı ve metaverse stratejik odaklanması yatırımcılar arasında olumlu yankı uyandırdı.

Kaynak: CNBC
Derleme. Okan Güleş-tgrthaber.com.tr

Kaynak: CNBC

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...