Tgrt Haber

Meta'da yaprak dökümü: Toplu işten çıkarmalar başlıyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: reuters
09 Kasım 2022 14:44 - Güncelleme : 09 Kasım 2022 14:45
Meta'da yaprak dökümü: Toplu işten çıkarmalar başlıyor

Twitter'ın ardından toplu işten çıkarma furyasına Meta'da katıldı. Mark Zuckerberg, Çarşamba günü işten çıkarmaların başlayacağını duyurdu.

Son dönemde büyük şirketlerin toplu işten çıkarmaları epey ses getirmiş durumda. Kötü gidişat gösteren otomobil pazarı, bilgisayar ve telefon sektörü derken bu kez sosyal medya şirketleri de akıma katıldı.

Geçtiğimiz günlerde Twitter​'ı satın alan Elon Musk'ın toplu işten çıkarma yapması gündemi bir hayli etkilemişti. Twitter'da 3 binin üzerinde işçi çıkarılırken, bu kez Meta​'nın da toplu bir işten çıkarmaya hazırlandığı açıklandı.

META, ÇARŞAMBA GÜNÜ İŞTEN ÇIKARMALARA BAŞLAYACAK

Wall Street Journal'ın haberine göre Meta CEO'su Mark Zuckerberg​, Salı günü yaptığı bir açıklama ile Çarşamba sabahı çalışanların işten çıkarılacağını belirtti. 

Toplantıdaki üzgün ifadesiyle dikkat çeken Mark Zuckerberg, şirketin yanlış adımlar atması sonucu fazladan personel alındığı vurgularken, iyimser yaklaşımın şirkete olumsuz geri dönüş yaptığını söyledi. 

Meta'da yaprak dökümü: Toplu işten çıkarmalar başlıyor

Bu kapsamda Çarşamba günü işten çıkarmalar​ başlarken, işini kaybeden personeller için de en az dört aylık maaş verileceği aktarıldı. 87.000'e yakın çalışana sahip Meta, bu rakamda azalmaya gidecek ve aşırı çalışan sayısını düşürecek. 

Kaynak: reuters
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...