Tgrt Haber

Meta’dan beklenmedik Instagram ve Messenger kararı; bağlantıları sona eriyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: engadget
05 Aralık 2023 15:57 - Güncelleme : 05 Aralık 2023 16:00
Meta’dan beklenmedik Instagram ve Messenger kararı; bağlantıları sona eriyor

Meta, hem Instagram hem de Messenger arasındaki mesajlaşma bağlantısını sona erdireceğini duyurdu.

Sosyal medya devi Meta​, özellikle AB kuralları gereği platformlarda pek çok değişikliğe gitti. Reklamsız abonelik olarak atılan son adım da bunun örneklerinden biri.

Bunlara ek olarak teknoloji devi, Instagram​ ve Messenger​ arasında sohbetler için köprü görevi de gören bağlantıyı kaldıracağını duyurdu.

MESSENGER VE INSTAGRAM BAĞLANTILARINA ELVEDA

Donanımhaber’in aktardığına göre 2019 yılında duyurulan isteğe bağlı platformlar arası entegrasyon bir yıl sonra hayata geçti ve şirketin en popüler iki hizmetini birbirine daha da yaklaştırdı. Messenger Başkan Yardımcısı Loredena Crisan o dönemde yaptığı açıklamada "Bugün Yahoo hesabınız varsa Gmail hesabınızla konuşabildiğiniz gibi, bu hesaplar da Messenger'ın ortak protokolü aracılığıyla birbirleriyle konuşabilecekler" demişti.

Meta’dan beklenmedik Instagram ve Messenger kararı; bağlantıları sona eriyor

Öte yandan Meta, "2023 Aralık ortası" geldiğinde, artık Instagram'dan Facebook​ arkadaşlarınızla yeni sohbetler veya aramalar başlatamayacağınızı söylüyor. 

Instagram'da Facebook hesapları ile mevcut görüşmeleriniz var ise, bunlar salt okunur hale gelecek. Ek olarak, Facebook hesapları artık aktivite durumunuzu göremeyecek veya okundu bildirimini alamayacak. Son olarak, Facebook hesaplarıyla yaptığınız mevcut sohbetler her iki platformda da gelen kutunuza taşınmayacak.




Kaynak: engadget
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...