Tgrt Haber

Meta'dan Rus medya kuruluşlarına yaptırım! Tek tek yasakladı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
17 Eylül 2024 10:22 - Güncelleme : 17 Eylül 2024 10:24
Meta'dan Rus medya kuruluşlarına yaptırım! Tek tek yasakladı

Facebook ve Instagram'ın sahibi Meta'dan Rus medya kuruluşlarına yönelik bir yaptırım kararı geldi. Bahsi geçen medya kuruluşlarının 'dış müdahale faaliyetleri' gösterdikleri öne süren Meta, Rossiya Segodnya ve devlet kanalı RT dahil bazı Rus medya kuruluşlarını platformlarından yasakladığını açıkladı.

Facebook ve Instagram'ın sahibi Meta​, "dış müdahale faaliyetleri" gösterdikleri gerekçesiyle haber ajansı Rossiya Segodnya ve devlet kanalı RT dahil bazı Rus medya kuruluşlarını platformlarından yasakladığını bildirdi. ABD basınındaki haberlere göre Meta; Rusya​ medyasının yasaklanmasına ilişkin alınan karar hakkında açıklama yaptı.

Meta'dan yapılan açıklamada, "Dikkatli bir değerlendirmenin ardından Rus devlet medya kuruluşlarına karşı devam eden yaptırımlarımızı genişlettik. Rossiya Segodnya, RT ve bunlarla bağlantılı kuruluşlar, dış müdahale faaliyetleri nedeniyle uygulamalarımızdan küresel olarak yasaklanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

ABD Adalet Bakanlığı 4 Eylül'de yaptığı açıklamada ise aralarında RT'nin de olduğu Rusya'ya bağlı bazı medya kuruluşları ile sosyal medya​ platformlarını, 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerine müdahale etmeye çalışmakla suçlamış ve bu kapsamda yaptırımlar açıklamıştı.

Meta'dan Rus medya kuruluşlarına yaptırım! Tek tek yasakladı - 1. Resim

BLINKEN SÖYLEDİ, META HAREKETE GEÇTİ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da 13 Eylül'de yabancı ülkelerde "istikrarsızlaştırıcı" faaliyetlerde bulunduğu ve Ukrayna'daki savaşında Moskova yönetimine önemli ölçüde destek sağladığı gerekçesiyle Rus devlet kanalı RT ile bağlantılı 3 kurum ile 2 kişiye yönelik yaptırım kararı alındığını açıklamıştı.

ABD istihbaratı, ülkede 2016 yılında düzenlenen başkanlık seçimlerine Rusya'nın RT ve diğer medya kurumları üzerinden müdahale etmeye çalıştığı sonucuna varmış, Moskova ise seçimlere müdahale iddialarını reddetmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Deniz17 Eylül 2024 10:32

Bu kadar net bir karar olmasına sevindim en azından platformlarda yanlış bilgi yayılmasını engellemeye çalışıyorlar

Sonraki Haber Yükleniyor...