Tgrt Haber

Meta'dan yeni yapay zeka: Sen hayal et, gerçeğe dönüştürsün

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
06 Aralık 2023 21:12 - Güncelleme : 06 Aralık 2023 21:15
Meta'dan yeni yapay zeka: Sen hayal et, gerçeğe dönüştürsün

Hayalinizdeki bir evi, arabayı, yaşam alanını ve daha pek çok şeyi sadece yazarak oluşturabileceğiniz "Imagine with Meta" aracı piyasaya sürüldü. Midjourney ve OpenAI'ın DALL-E gibi araçlarına rakip olarak çıkan yeni uygulamanın özellikleri açıklandı.

Meta​, web üzerinde kullanıcıların görselleri doğal dilde tanımlayarak oluşturmalarına olanak tanıyan yeni, bağımsız, üretken bir yapay zeka​ deneyimi olan "Imagine with Meta" aracını kullanıma sundu.

Meta'nın "Emu" adlı görüntü oluşturma modeliyle eğitilen Imagine with Meta; DALL-E​ ve Midjourney'e benzer şekilde, metin istemlerinden yüksek çözünürlüklü görüntüler oluşturuyor. Meta, aracın istem başına dört resim üretebildiğini ve şu anda ABD'deki kullanıcılara ücretsiz sunulduğunu belirtti.

"İnsanlardan, sohbetlerde eğlenceli içerikleri oluşturmak için Meta AI'ın metinden resme dönüştürme özelliği olan Imagine'yi nasıl kullandıklarını duymaktan mutluyuz." diyen şirket, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün Imagine'ye erişimi sohbetlerin dışına genişletiyoruz. Mesajlaşma deneyimimiz daha eğlenceli, ileri geri etkileşimler için tasarlanmış olsa da artık web üzerinde ücretsiz görseller de oluşturabilirsiniz."

Meta'dan yeni yapay zeka: Sen hayal et, gerçeğe dönüştürsün

GÜVENİLİRLİĞİ TARTIŞILIYOR

Meta'nın metin açıklamalarından görüntü oluşturma araçları şirketi daha önce zor durumda bırakan sonuçlara imza atmıştı. Örneğin yapay zeka destekli çıkartma üretim aracı, elinde silah tutan küçük çocukların olduğu görüntüler üreterek, sosyal medyada birçok kullanıcının tepkisini çekmişti.

Şirketin bu konuda "kirli" bir geçmişe sahip olduğu değerlendiriliyor ve bu da, yeni hizmetin güvenliği konusunda soru işaretlerine neden oluyor.

GÖRÜNMEZ FİLİGRAN EKLEYECEK

Meta, bu konuda şeffaflık sağlamak adına önlemler almaya karar verdiğini duyurdu. "Imagine with Meta" tarafından oluşturulan içeriklere "önümüzdeki haftalarda" filigran ekleyeceğini açıklayan şirket, bu sayede daha fazla şeffaflık ve izlenebilirlik sağlamayı hedeflediğini belirtti.

Şirket, bu filigranların görünmez olacağını ve buna uygun olarak tasarlanan bir yapay zeka modeliyle algılanabileceğini belirtti, "Kırpma, yeniden boyutlandırma, renk değişimi (parlaklık, kontrast vb.) gibi yaygın görüntü manipülasyonlarına karşı dayanıklı olduğunu" söyledi.

Kaynak: TechCrunch

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...