Tgrt Haber

Meta'nın akıllı gözlüğü kombin önerecek: 'Bu tişörte hangi pantolon gider?'

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
13 Aralık 2023 14:53 - Güncelleme : 13 Aralık 2023 14:56
Meta'nın akıllı gözlüğü kombin önerecek: 'Bu tişörte hangi pantolon gider?'

Meta, Ray-Ban ortaklığıyla tasarladığı akıllı gözlük modelini yapay zekayla donattı. Gözlük artık gerçek zamanlı çeviri yapma, kombin önerme gibi pek çok işlemi halledebiliyor.

Meta​ ile Ray-Ban ortaklığının meyvesi 'Meta Ray-Ban Akıllı Gözlük' cihazı yeni bir özelliğe kavuştu. Artık Meta'nın yapay zeka​ asistanı tarafından destekleniyor. Bu sayede üzerindeki kameraları ve mikrofonları aracılığıyla görebileceği ve duyabileceği nesneler hakkında kullanıcıları bilgilendiriyor.

HEY META KOMUTUYLA AKTİF EDİLİYOR

Meta Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg​, yeni güncellemeyi Instagram hesabında paylaştığı bir videoyla gösterdi. "Hey Meta" komutuyla yapay zeka asistanını etkinleştirdi ve ardından gözlükten, elindeki gömlekle eşlecek bir pantolon önermesini istedi.

Gözlük saniyeler içinde verilen görevi yerine getirmeyi başardı. Öncelikle Zuckerberg'in elinde tuttuğu nesneyi tanımlayarak onun bir "gömlek" olduğunu anladı, daha sonra gömlekle birlikte giyilebilecek en uygun pantolon seçeneklerini hem yazılı hem de sesli bir şekilde anlattı.

Mark Zuckerberg, eylül ayında teknoloji sitesi The Verge ile yaptığı röportajda, akıllı gözlüğün buna benzer birçok multimodal (çok modlu) yapay zeka özelliğine sahip olduğunu açıkladı. Kullanıcıların, Meta AI asistanıyla "gün boyunca farklı soruları hakkında konuşacağını" ve uygulamanın, kullanıcıların neye baktıklarına veya nerede olduklarına ilişkin soruları cevaplayabileceğini söyledi.

Meta'nın akıllı gözlüğü kombin önerecek: 'Bu tişörte hangi pantolon gider?'

Yapay zeka asistanı ayrıca Meta Baş Teknoloji Sorumlusu (CTO) Andrew Bosworth'un paylaştığı bir videoda da gösterildi. Videoda gözlük, ABD'nin Kaliforniya eyaletinin haritası şeklindeki bir duvar tablosunu doğru bir şekilde tanımlamayı başardı. Bosworth, asistan çektiğiniz fotoğraflara altyazı yazmasını ya da çeviri ve özetleme yapmasını istemeyi içeren diğer özelliklerden bazılarını da açıkladı.

Verilen bilgiye göre gözlüğün tüm bu özellikleri ABD'de sınırlı sayıda kişiyle test ediliyor. Meta'nın internet sitesi üzerinden test sürecine katılım sağlanabiliyor.

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...