Tgrt Haber

Meta’ya dava üstüne dava: Bu kez ‘çocukları ağına çektiği’ iddia edildi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Anadolu Ajansı
27 Kasım 2023 11:00 - Güncelleme : 27 Kasım 2023 11:02
Meta’ya dava üstüne dava: Bu kez ‘çocukları ağına çektiği’ iddia edildi

Sosyal medya devi Meta, yeni bir davayla karşı karşıya. Çocukları kendine çekmek için yöntem geliştirdiği gerekçesiyle başka bir dava daha açıldı.

Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi platformların çatı şirketi Meta​, her yıl defalarca kez farklı konularda davalarla karşı karşıya kalıyor.

Gerek reklam​ gerek gizlilik ihlali ve daha birçok nedenden dolayı mahkemelik olan teknoloji devinin, bu kez de çocukları kendi ağına çektiği iddia edildi. Bu gerekçeyle de yeni bir dava daha kapısını çaldı.

ÇOCUKLARI KENDİ AĞINA ÇEKTİĞİ GEREKÇESİYLE DAVA AÇILDI

Amerikan basınına sızan mahkeme belgelerine göre, ABD'nin 33 eyaletinden avukatlar Meta'ya ekim ayında dava açtı. Söz konusu davada, Meta'dan üst düzey yetkililer, şirkete bağlı platformların çocukların ilgisini çekmek için içeriklerini düzenlediğini bilmekle suçlandı. Ek olarak davada Meta platformlarındaki içeriklerin çocukları istismar ettiği ve çocukların psikolojilerine zarar verdiği kaydedildi.

Meta'dan Associated Press'e (AP) yapılan açıklamada, davadaki suçlamaların, şirketin çocuklar​ için güvenli bir ortam oluşturmaya yönelik çalışmalarına ters olduğu kaydedildi. Son olarak Avrupa Birliği (AB), 10 Kasım'da Meta ve Snapchat'ten platformlarında reşit olmayanların yasa dışı ve zararlı içeriklerden nasıl korundukları konusunda bilgi talep etmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...