Tgrt Haber

Microsoft artık Windows 10 konusunda diretmiyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Windows Latest
15 Ağustos 2024 17:18 - Güncelleme : 15 Ağustos 2024 17:19
Microsoft artık Windows 10 konusunda diretmiyor

Microsoft, Windows 10 işletim sistemini 14 Ekim 2025'ten sonra desteklemeyi bırakacak. Şirket, yeni güncellemelerden faydalanamayacak kullanıcılarını Windows 11'e geçmeleri konusunda darlıyordu. Bu kararından geri adım attı.

Son aylarda Windows 10​ kullanıcıları, bilgisayarlarının uyumluluğuna bakılmaksızın karşılarına çıkan Windows 11​ tanıtım ekranlarından rahatsız olmuştu. Ancak kullanıcı şikayetlerini dikkate alan Microsoft​, bu ekranları durdurma kararı aldı.

Windows Latest'in haberine göre Microsoft, Windows 10'in Nisan 2024 güvenlik güncellemesini yüklemiş olan kullanıcılarına artık Windows 11'e geçmelerine ilişkin büyük tanıtım ekranlarını göstermeyecek. Şirket yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Kullanıcılarımızın geri bildirimlerine saygı göstermek amacıyla, bu davetler Nisan 2024 aylık güvenlik güncellemesiyle başlamayacak. Önümüzdeki aylarda yeni bir takvim paylaşacağız."

WINDOWS 10 DESTEĞİ EKİM 2025'TE BİTİYOR

Öte yandan Microsoft bu kararından çok çabuk vazgeçebilir. Zira şirket Ekim 2025 tarihi itibarıyla Windows 10'u desteklemeyi bırakacak. Dolayısıyla bu tarih yaklaştıkça yeniden Windows 11'e geçiş konusunda baskı yapmaya başlayacağı tahmin ediliyor.

Microsoft artık Windows 10 konusunda diretmiyor - 1. Resim

Aslında Microsoft şu anda Windows 10 kullanıcılarına 11'e geçmelerini söylüyor. İnternet sitesinde yer alan uyarıdan da bu rahatlıkla anlaşılabiliyor:

"Microsoft, 14 Ekim 2025 tarihinden sonra, Windows 10 için güvenlik güncelleştirmesi veya teknik destek sunmayacaktır. Bilgisayarınız çalışmaya devam edecek ancak Windows 11'e geçiş yapmanızı tavsiye ederiz."

Windows 10 kullanıcıları, bilgisayarının sistem gereksinimleri 11'e geçmek için uygun değilse, direkt olarak Windows 11 yüklü bir bilgisayar toplayabilir veya satın alabilir.

Kaynak: Windows Latest
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...