Tgrt Haber

Microsoft çalışanı sızdırdı: Windows 11 için Not Defteri'nin yeni tasarımı ortaya çıktı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
25 Aralık 2022 10:30 - Güncelleme : 25 Aralık 2022 10:40
Microsoft çalışanı sızdırdı: Windows 11 için Not Defteri'nin yeni tasarımı ortaya çıktı

Microsoft'un yeni özellikler kazandırdığı Windows 11 işletim sistemi, Not Defteri uygulaması için yeni tasarımıyla gözler önüne serildi.

Yazılım devi Microsoft​, geçtiğimiz yıllarda piyasaya sürdüğü işletim sistemi Windows 11​ ile önemli bir başarı yakaladı. Milyonlarca kişi yeni işletim sistemine geçiş yaparken, tasarım ve iyileştirilmiş yazılım sayesinde kullanıcı deneyimi de önemli ölçüde arttı.

Insider bölümünde sık sık yeni özellikleri test eden Microsoft, şimdi de Windows uygulamalarını baştan tasarlıyor. Öyle ki 'Not Defteri' uygulamasının yeni tasarımı güncellemeden önce ortaya çıktı.

NOT DEFTERİ YENİ SEKMELER KAZANDI

Bir Microsoft çalışanı, Windows 11 için Not Defteri uygulamasının resmi sürüm öncesi ekran görüntüsünü Twitter'da üzerinden paylaştı.

Ekran görüntüsü Not Defteri için tasarımsal değişikliği açıkça ortaya koyarken, Explorer benzeri sekmeler özelliğini alması da dikkat çeken en önemli detay.

Microsoft çalışanı sızdırdı: Windows 11 için Not Defteri'nin yeni tasarımı ortaya çıktı 

Görüntüden de anlaşıldığı üzere Microsoft, Windows 11'in sonraki güncellemesinde Not Defteri için sekmeler özelliğini kullanıma sunacak. Kullanıcılar bu sayede birden fazla metni ayrı sekmeler üzerinde açabilecek.

Windows Central isimli kaynağa göre özellik şu anda Insider programındaki kişiler için mevcut. Ancak önümüzdeki haftalarda diğer kullanıcılar da yeni güncellemeyi alarak Not Defteri'nin faydalı özelliğinden yararlanabilecek.

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...