Tgrt Haber

Microsoft çalışanlarına ChatGPT yasağı: Engelleme getirildi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Neowin.net
10 Kasım 2023 12:20 - Güncelleme : 10 Kasım 2023 12:25
Microsoft çalışanlarına ChatGPT yasağı: Engelleme getirildi

Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT ile ilgili güvenlik endişeleri olan Microsoft, çalışanlarının geçici olarak sohbet robotunu kullanmasına kısıtlama getirdi.

ChatGPT​ giderek popüler olurken endişeler de artıyor. Öyle ki Microsoft’un son hamlesi de tam olarak bununla ilgili. 

Yazılım devi kısa süre önce OpenAI’in geliştirdiği ChatGPT’yi, çalışanlarına geçici olarak yasakladı. Yazılım devi yapay zeka​ aracının artık kurumsal cihazlarda mevcut olmadığını, güncelleme yolu ile kısıtlandığını çalışanlarına bildirdi.

MİCROSOFT​ ÇALIŞANLARINA CHATGPT YASAĞI GELDİ

Durum ilk başlangıçta bazı Microsoft çalışanlarının ChatGPT’ye erişimi kaybetmesiyle ortaya çıktı. Dev şirket dahili olarak kullanılan bir sayfa üzerinde yaptığı paylaşımda, “Güvenlik ve veri endişeleri nedeniyle bir dizi yapay zeka aracı artık çalışanların kullanımına açık değildir” açıklamasını yaptı.

ChatGPT’yi geliştiren OpenAI​ firmasına milyarlarca dolar yatırım yapan Microsoft, bu şaşırtan konu hakkında CNBC’e yaptığı açıklamada ise ChatGPT’nin geçici olarak engellenmesinin, büyük dil modellerine yönelik sistemlerin test edilmesinden kaynaklanan bir hata olduğunu söylemiş. 

https://twitter.com/tomwarren/status/1722776285011755437

Birçok şirket günümüzde veri ve güvenlik​ riskleri nedeniyle çalışanlarının ChatGPT’yi kullanmasına izin vermiyor. Pek çok firma bu düşüncesinde haklı. Çünkü ChatGPT kullanıcıların verileriyle eğitiliyor. Bu nedenle Microsoft'un kısıtlama getirmesini normal karşılayabiliriz.

Kaynak: Neowin.net

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...