Tgrt Haber

Microsoft hizmetlerinin neden kesildiği belli oldu: Teknoloji devinden açıklama geldi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: webrazzi
19 Haziran 2023 12:01 - Güncelleme : 19 Haziran 2023 12:02
Microsoft hizmetlerinin neden kesildiği belli oldu: Teknoloji devinden açıklama geldi

Son iki ay içerisinde sık sık erişim sorunu yaşayan Microsoft hizmetlerinin, neden kesintiye uğradığı belli oldu.

Microsoft’un pek çok hizmetinde son zamanlarda erişim problemi yaşanıyor. Halen devam eden bu sorunlar bazı uygulamaları zaman zaman kullanılamaz hale getirilebiliyor. Uzun süren kesintilerin ardından kesintilerin nedeni belli oldu.

Outlook, OneDrive, Azure gibi servislerde yaşanan hesap giriş sorunlarının nedeni siber saldırı​. Tahmin etmesi çok zor değildi ancak bu, kısa süre önce şirket bu konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

MİCROSOFT’TAN ‘SİBER SALDIRI’ AÇIKLAMASI

Webrazzi’de yer alan habere göre haziran ayı başlarında Twitter'da Outlook'un 18 bin kadar kullanıcı için çöktüğüne dair şikayetler yer almaya başladı ve bunun bir DDoS saldırısı olduğu ortaya çıktı.

 Microsoft da paylaştığı bir blog yazısında saldırıyı kabul etti ve gelecekte bu tür saldırılara karşı korunmak için bazı teknik ayrıntılar ve öneriler sundu.

Öte yandan teknoloji devi, müşteri verilerine erişildiğine veya gizliliğinin ihlal edildiğine dair hiçbir kanıt görmediklerini söyledi. Ancak kendi hesabıma farklı bir konumdan giriş yapıldığını gördüğüm için açıkçası bu açıklamadan pek de emin olamıyorum.

Son olarak Microsoft​, Associated Press ile paylaştığı bir açıklamada, teknoloji devi saldırılardan Anonymous Sudan'ın sorumlu olduğunu doğruladı. Saldırılardan kaç Microsoft müşterisinin etkilendiği veya etkinin küresel olup olmadığı ise paylaşılmadı.

Kaynak: webrazzi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...