Tgrt Haber

Microsoft, milyar dolarlarını döktüğü ChatGPT'yi geçici süreyle kısıtladı

10 Kasım 2023 12:26 - Güncelleme : 10 Kasım 2023 12:29
Microsoft, milyar dolarlarını döktüğü ChatGPT'yi geçici süreyle kısıtladı

Microsoft, 10 milyar dolar yatırım yapma sözü verdiği OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT uygulamasını "güvenlik endişeleri" nedeniyle geçici süreyle yasakladı.

Microsoft​, "güvenlik ve veri endişelerini" gerekçe göstererek, çalışanlarına geçici olarak OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT kullanımını yasakladı. CNBC'nin haberine göre, bu kararı şirket içindek bir web sitesinde duyurdu, hatta kurumsal cihazlarının da sohbet botuna erişimini engelledi.

Microsoft çalışanlarına gönderdiği uyarı notunda şu ifadeleri kullandı:

"ChatGPT'nin yerleşik güvenlik​ önlemlerine sahip olduğu doğru olsa da, web sitesi yine de üçüncü taraf harici bir hizmet. Dolayısıyla, gizlilik ve güvenlik risklerine karşı onu kullanırken dikkatli olmanız gerekiyor. Midjourney ve Replika gibi diğer harici yapay zeka​ hizmetleri için de bu geçerlidir."

MICROSOFT, CHATGPT'NİN YATIRIMCISI

Olay ilginç kılan taraf, Microsoft'un OpenAI'nin en büyük yatırımcısı olması. Şirket ocak ayında, ChatGPT'nin geliştiricisine 10 milyar dolarlık bir yatırım yapma taahhüdünde bulunmuştu. Ayrıca, Bing'in üretken sohbet robotu gibi yapay zeka destekli araçları da OpenAI'nın büyük dil modellerini kullanıyor.

Microsoft, milyar dolarlarını döktüğü ChatGPT'yi geçici süreyle kısıtladı

Hatta kısa bir süre önce genel kullanıma sunulan Windows Copilot isimli yapay zeka asistanı dahi OpenAI'nin GPT-4 adlı dil modeli tarafından destekleniyor. Microsoft, ChatGPT'yi ürün ve hizmetlerine bu denli entegre etmişken, şirket çalışanlarına yasaklaması doğal olarak anormal karşılandı.

"HATA YAPTIK" AÇIKLAMASI

CNBC'nin haberi yayınlandıktan sonra Microsoft'un ChatGPT'yi tekrar serbest bıraktığı belirtildi. Konuyla ilgili yetkili isimlerden de açıklama geldi.

Bir şirket sözcüsü, "Dil modeli sistemleri için uç nokta kontrol sistemlerini test ediyorduk ve bunları tüm çalışanlar için yanlışlıkla açtık. Hatamızı belirledikten kısa bir süre sonra hizmeti geri yükledik." dedi.

Sözcü, "Daha önce de söylediğimiz gibi, çalışanları ve müşterileri daha yüksek düzeyde gizlilik ve güvenlik korumalarıyla birlikte gelen Bing Chat Enterprise ve ChatGPT Enterprise gibi hizmetleri kullanmaya teşvik ediyoruz." diye de ekledi.

Kaynak: Engadget
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...