Tgrt Haber

Netflix satılıyor mu? Reuters yazdı, fiyatı bile ortaya çıktı!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: reuters
21 Aralık 2022 10:55 - Güncelleme : 21 Aralık 2022 10:57
Netflix satılıyor mu? Reuters yazdı, fiyatı bile ortaya çıktı!

Bir süredir Netflix'in satılacağına ilişkin haberler gündemde dolaşırken, Microsoft'un bu satın alımda ilk talip olacağı bildirildi.

Dizi-film platformu Netflix​, son dönemde inişli çıkışlı bir yol seyrediyor. Şirket 2022'de milyonlarca abone kaybederken, kaybedilen aboneler için yeni alternatif stratejiler de devreye alınmaya başladı. Ancak yaşanan gelişme sadece bu değil

Diğer yandan Netflix'in kötü gidişatı, şirketin satılacağı haberlerini de ortaya çıkardı. Birkaç aydır yabancı basında Netflix'in satılacağı haberleri dolaşırken, Reuters yazarı Jennifer Saba da son gelişmeleri aktardı.

 ANLAŞMA 2023'TE DUYURULABİLİR

Jennifer Saba'ya göre Microsoft​ CEO'su Satya Nadella, Netflix'i satın almayı düşünüyor. Söz konusu anlaşmaya ilişkin rakamlar bile ortaya çıktı.

Microsoft'un, Netflix'i satın almak için 190 milyar doları gözden çıkaracağı söyleniyor. Ayrıca anlaşmanın 2023 gibi erken bir sürede olacağı da yine Reuters yazarının aktardığı bilgiler arasında.

Netflix'in Microsoft'a satılmasıyla işler değişecek. Microsoft, Netflix sayesinde birden fazla cihazda video oyun akış hizmeti başlatacak. Yine oyunlar konusunda Netflix'in de bazı hamleleri var. Örneğin son döndemde Netflix'e oyunlar eklenmesi, hatta yeni oyun stüdyosunun bile açılması Netflixin'de yeni hamlelerinden bazısı.

 

Kaynak: reuters
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...