Tgrt Haber

Microsoft onayladı: Windows 11 23H2 güncellemesi geliyor, işte tarih!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: ithome
29 May 2023 15:39 - Güncelleme : 29 May 2023 15:49
Microsoft onayladı: Windows 11 23H2 güncellemesi geliyor, işte tarih!

Henüz birkaç gün önce Windows 11 22H2 Moment 3 güncellemesini yayınlayan Microsoft, hız kesmeden bir sonraki Windows 11 23H2 güncellemesi için de tarih verdi.

ABD'l yazılım devi Microsoft​, geçtiğimiz günlerde düzenlediği bir etkinliğin ardından Windows 11​ Moment 3 güncellemesini yayınladı. Söz konusu güncelleme​ onlarca yenilikle gelirken, sistem genelinde hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmelerine de odaklanıyordu.

Moment 3 piyasaya çıktı ve kademeler halinde kullanıcılara sunuluyor. Ancak ilerleyen zamanda bir güncelleme daha geliyor ve Microsoft'tan buna resmen onay çıktı. İşte Windows 11 23H2 güncellemesinden ilk bilgiler...

WİNDOWS 11, 23H2 İÇİN ÇIKIŞ TARİHİ BELLİ OLDU

İthome'un haberine göre Microsoft, sonbaharda Windows 11 23H2 güncellemesini yayınlayacağını doğruladı. 

Ancak bir sonraki 23H2 güncellemesi, geçenlerde yayınlanan Windows 11 Moment 3 güncellemesi kadar büyük ve yeni özelliklere sahip olmayacak. Zira 2024'te Microsoft'un tüm yenilikleri Windows 12'ye sakladığı iddia ediliyor.

Microsoft onayladı: Windows 11 23H2 güncellemesi geliyor, işte tarih!

Microsoft'un doğrulamasına ek olarak bazı kullanıcılar 22H3 sürümünün varlığını mevcut yazılımda keşfetti. Yine aynı belgelere dayanarak Microsoft'un bir sonraki sürümde  gizli özellikleri açmak için "Paketleri Etkinleştir" anahtarını kullanmayı planladığı da ortaya çıktı. Bu, Microsoft'un nicelikten çok özellik kalitesine öncelik veren güncelleme stratejisine uyduğunu gösteriyor.

Şimdiye kadar test edilen özelliklerden yola çıkarak, Windows 11 23H2'nin en çok beklenen özelliklerinden biri, görev çubuğunun "asla birleştirme" modudur. Bu özellik, her uygulama penceresinin şimdi olduğu gibi tüm bir sekmede daraltılması yerine görev çubuğunda ayrı ayrı görüntülenmesini sağlayacak.

Buna ek olarak 23H2 güncellemesi, yeni bir adres çubuğu, arama çubuğu, gelişmiş Akıcı Tasarım öğeleri, geliştirilmiş dokunmatik kontrol vb. gibi modernleştirilmiş bir dosya gezgini getirecek ve Microsoft 365 özelliklerini de entegre edecek.

Kaynak: ithome
Derleme: Okan Güleş /tgrthaber.com.tr

Kaynak: ithome

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...