Tgrt Haber

Microsoft Paint için bomba yenilik: Herkes emekliye ayrılacak sanıyordu, küllerinden doğacak

Editör: Okan Güleş / Kaynak: thurrott
08 Eylül 2023 11:54 - Güncelleme : 08 Eylül 2023 11:56
Microsoft Paint için bomba yenilik: Herkes emekliye ayrılacak sanıyordu, küllerinden doğacak

Microsoft, Paint aracı için çok önemli bir özelliği test ediyor. Photoshop’a rakip olacak özellikle uygulama daha yararlı hale gelecek.

Microsoft’un yıllardır Windows işletim sisteminde barındırdığı Paint uygulaması, Windows 11​ güncellemesi ile yepyeni bir hal alıyor. Yazılım devi Microsoft’un Paint’i emekliye ayırması beklenirken, bomba bir özellikle güncellemesi kullanıcıları şaşkına uğrattı.

Öyle ki yakın zamanda gelecek bir güncelleme ile Paint, yeni özelliği sayesinde Photoshop’a rakip bile olabilir. İşte test edilen yenilik…

PAİNT İÇİN ARKA PLAN KALDIRMA ARACI GELİYOR

Microsoft​ Paint, Windows'un en eski ve en sevilen uygulamalarından biri.  Bu basit çizim programı, yıllar içinde pek çok değişiklik geçirdi, ancak temel işlevleri aynı kaldı. Ancak yakında Paint'e yeni bir özellik eklenecek. Bu özellik arka plan kaldırma aracı.

Arka plan kaldırma aracı, bir resmin arka planını otomatik olarak algılayıp silmenizi sağlayan bir yapay zeka​ algoritması kullanacak. Böylece resimdeki istediğiniz nesneyi veya kişiyi kolayca ayırabileceksiniz. Bu özellik, fotoğraf düzenleme için daha gelişmiş uygulamalar kullananlar için basit görünebilir, ancak Paint gibi ücretsiz ve hızlı bir uygulamada bulunması oldukça kullanışlı olacaktır.

Arka plan kaldırma aracının ne zaman Paint'e ekleneceği henüz belli değil, ancak Microsoft'un Windows 11’in yeni güncellemesi ile kullanıma sunulması bekleniyor. Zira Windows Insider Programı'nın Canary ve Dev kanallarında bu özellik sınırlı sayıda kullanıcıya ulaştı. Testlerin ardından kararlı sürüme de yakında gelmesi bekleniyor.

Kaynak: thurrott

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...