Tgrt Haber

Microsoft popüler uygulamayı kaldırdı, kullanıcılar isyan bayrağını çekti

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: mspoweruser.com
12 Şubat 2024 13:29 - Güncelleme : 12 Şubat 2024 13:29
Microsoft popüler uygulamayı kaldırdı, kullanıcılar isyan bayrağını çekti

Microsoft sahibi olduğu uygulamalara bazen yeni özellikler ekleyip bazen de sebepsiz yere kaldırıyor. Son olarak da şirketin yapay zeka destekli görüntü oluşturma aracı Microsoft Designer'daki sevilen bir özelliği kaldırması tepkilere neden oldu.

Microsoft​'un yapay zeka​ destekli fırça temizleme aracını Microsoft Designer uygulamasından kaldırdığı bildirildi. Kullanıcılar ise uygulamanın en popüler özelliklerden bir tanesi olan bu aracın kaldırılmasından memnun değil.

Eskiden Bing Image Creator olarak bilinen Microsoft Designer, yapay zeka destekli fırça kaldırma aracına sahipti. Kullanıcılar bu özellik sayesinde yapay zeka tarafından oluşturulan görselleri üzerinde istenmeyen kısımları kaldırmak gibi çeşitli düzenlemeler yapabiliyorlardı.

MİCROSOFT ARTIK İKİ SEÇENEK SUNUYOR

Ancak sosyal paylaşım sitesi Reddit'teki bir grup kullanıcının bildirdiğine göre artık bu özelliğin yerinde yeller esiyor. Bunun yerine geriye kalan yalnızca "Arka Planı Kaldır" ve "Arka Planı Bulanıklaştır" seçenekleri sunuluyor.

Microsoft popüler uygulamayı kaldırdı, kullanıcılar isyan bayrağını çekti - 1. Resim

Bir kullanıcı, "Ben de oluşturulan resimlerdeki istenmeyen kısımları (fazladan parmaklar, istemediğim askılar, kafalarının üzerinde uçuşan karakterleri anlatan metinler vb.) kaldırmak için sıklıkla kullanıyordum." diyerek hayal kırıklığına uğradığını ifade etti.

Öte yandan Microsoft'tan aracın neden kaldırıldığına ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi, ancak özelliğin önümüzdeki günlerde ücretli olarak geri getirilme ihtimalinin de masada olduğu söyleniyor.

Kaynak: mspoweruser.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...