Tgrt Haber

Microsoft, PowerToys aracının sevilen özelliğini Windows 11'e getiriyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Neowin.net
15 Şubat 2024 14:04 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 14:21
Microsoft, PowerToys aracının sevilen özelliğini Windows 11'e getiriyor

Windows işletim sistemini kişiselleştirmeye imkan sunan PowerToys aracının sevilen bir özelliği, yakında Windows 11'in yerleşik özelliği olacak.

Microsoft​, Windows 11​ işletim sisteminin hatalarını giderirken bir yandan da yeni özellikler ekliyor. 

Yeni özellikleri öncelikle Canary veya beta sürümlerinde test eden yazılım devi, hazır hale gelmesi durumunda bunları kullanıcılara sunuyor. Önümüzdeki günlerde çok önemli bir güncelleme olan 24H2'yi yayınlamaya hazırlanan teknoloji devi, görünüşe bakılırsa sevilen bir özelliği daha işletim sistemine entegre edecek.

Güvenilir kaynaklardan Neowin.net'in haberine göre PoweToys yardımcı programın fare​ kişiselleştirme işlevi, Windows 11​'in yerleşik ayarlarında bulunacak. Bilmeyenler için PowerToys, Windows işletim sistemini kişiselleştirmeye imkan sunan yardımcı bir programdır.

Microsoft, PowerToys aracının sevilen bir özelliğini Windows 11'e getiriyor - 1. Resim

Söz konusu özelliğe dönecek olursak; Microsoft​'un yeni test ettiği bu özellik ile kullanıcılar, fare​ imlecini büyük, renkli bir artı işaretine dönüştürmeye olanak tanıyan yeni bir erişilebilirlik işlevine kavuşacak.

Tıpkı Windows 11​'deki diğer erişilebilirlik özellikleri gibi; imleç artı işaretini Win + Ctrl + X tuşlarına basarak saniyeler içerisinde açabileeceksiniz.

İmleç işlevine artı işareti getiren bu özellik, 2024'ün ikinci yarısı için resmi olarak onaylanan Windows 11​ sürüm 24H2'nin bir parçası olarak karşımıza çıkabilir.

Kaynak: Neowin.net
Sonraki Haber Yükleniyor...