Tgrt Haber

Microsoft, uzun yıllardır Windows'ta yer alan bir özelliği kullanımdan kaldırdı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
07 Aralık 2023 14:56 - Güncelleme : 07 Aralık 2023 14:59
Microsoft, uzun yıllardır Windows'ta yer alan bir özelliği kullanımdan kaldırdı

Microsoft, Windows 11'in her yeni sürümünde eski ve kullanılmayan özellikleri kaldırıyor. Son olarak 23H2 ve Windows 11 22H2 sürümleriyle birlikte bir özelliğe daha veda edildi.

Windows​ işletim sistemi uzun yıllar içerisinde büyük değişikliklere uğradı. Teknololoji devi özellikle Windows 11​ ile modern tasarıma geçiş yaptı, hatta son olarak yapay zekayı da bu sisteme entegre etti.

Windows 11 için yeni özellikleri ardı arkası kesilmiyor. Ancak bunun yanında eski, kullanılmayan özellikler de kaldırılıyor. Son olarak Wİndows Vista'dan bu yana var olan bir özellik daha kaldırıldı.

WİNDOWS SES TANIMA, KULLANIMDAN KALDIRILDI

Microsoft​, kullanımdan kaldırılan  Windows özellikleri listesine bir yenisini daha ekledi. Şirket, Windows konuşma tanıma özelliğinin artık çalışmayacağını duyurdu. Onun yerini Windows 11 23H2 ve Windows 11 22H2 sürümlerinde var olan Sesli Erişim aldı.

Microsoft, internet sitesinde Windows Ses Tanıma özelliğinin kullanımdan kaldırıldığını ve artık geliştirilmediğini belirtti. Bu özelliğin yerini Windows 11 22H2 ya da sonraki sürümlere sahip cihazlarda kullanılabilen Sesli Erişim bulunuyor.

Sesli Erişim için Microsoft şunları söylüyor:

''Windows 11'deki Sesli Erişim, hareket engeli olan kişiler de dahil olmak üzere herkesin bilgisayarlarını kontrol etmesini ve metin oluşturmak için seslerini kullanmasını mümkün kılıyor. Örneğin, uygulamaları açmak ve uygulamalar arasında geçiş yapmak, web'de gezinmek ve e-postaları okumak ve oluşturmak için sesinizi kullanabilirsiniz. Voice Access, konuşmayı doğru bir şekilde tanımak için modern cihazlardaki konuşma tanıma özelliklerini kullanıyor ve internet bağlantısı da gerektirmiyor.''

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...