Tgrt Haber

Microsoft Windows 10 kullanıcılarını zorluyor: İsteseniz de istemeseniz de yükleyeceksiniz!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Neowin
16 May 2023 12:33 - Güncelleme : 16 May 2023 12:37
Microsoft Windows 10 kullanıcılarını zorluyor: İsteseniz de istemeseniz de yükleyeceksiniz!

Geçtiğimiz günlerde Windows 10 için artık yeni özellik yayınlamayacağını açıklayan Microsoft, bu açıklamasının ardından kullanıcıları Windows 10 22H5 sürümüne yükseltmek için zorluyor.

Windows 11​ ile bilgisayarlarda yeni bir döneme geçen Microsoft​, Windows 10​ için de desteğini 2025’e kadar vereceğini açıkladı. Windows 10 kullanıcıları belirtilen tarihe kadar teknoloji devi tarafından yazılım desteği alacak.

Fakat Microsoft, birkaç hafta önce Windows 10’a artık yeni özellik vermeyi bırakacağını duyurdu. Bunun hemen ardından ise yeni bir gelişme yaşandı. Microsoft, son kez de olsa kullanıcıları artık 22H2’ye yükseltmeye zorlayacak.

Microsoft, 22H2’ye zorlayacak

Chip'in haberine göre Haziran 2023 güvenlik güncellemesi, 21H2’de kalanlar için son güncelleme​ olacak. Bundan sonra, hiçbir özellik güncellemesi veya güvenlik düzeltmesi gelmeyecek. Daha fazla güncelleme isteyen kullanıcılar, Windows 10 22H2’ye geçiş yapmak zorunda

Zira Microsoft, “her zaman olduğu gibi, cihazlarınızı Windows 10’un en son sürümüne güncellemenizi veya uygun cihazları Windows 11’e yükseltmenizi öneririz” ifadelerini yıllardır kullanıyor.

Diğer yandan Microsoft’un bu noktada Windows 11’e yükseltme seçeneğini hatırlatma fırsatını kullanması şaşırtıcı değil. Tabii ki, bilgisayarınız Windows 11'in sistem gereksinimlerini karşılamıyorsa, en son işletim sistemine geçmeniz çok da mantıklı olmayacaktır. Ayrıca, Microsoft’un Windows 11’de özellikle arayüz konusunda aldığı bazı kararları beğenmeyenler olduğu da bir gerçek.

Son olarak Microsoft, Windows 10 kullanıcılarını yeni sürüme zorlamakla, işletim sisteminin güvenliğini ve kararlılığını artırmayı amaçladığı açıkça ortada.

Ancak bu hamle, kullanıcıların tercihlerine saygı duymadığı için eleştirilebilir. Microsoft'un, kullanıcılara daha fazla seçenek ve kontrol sunması gerekiyor.

Kaynak: Neowin
Yerelleştirme: Okan Güleş-TGRT Haber

Kaynak: Neowin

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...