Tgrt Haber

Microsoft, Windows'un karma gerçeklik özelliğini kapatıyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
21 Aralık 2023 19:21 - Güncelleme : 21 Aralık 2023 19:21
Microsoft, Windows'un karma gerçeklik özelliğini kapatıyor

Microsoft, Meta Quest ve HTC gibi platformlara rakip olarak çıkardığı Windows Karma Gerçeklik hizmetini kapatma kararı aldı. Sistem artık Windows'un yeni sürümünde yer almayacak.

Windows Karma Gerçeklik​ (WMR) için yolun sonuna gelindi. "Kullanımdan kaldırılan Windows özellikleri" listesine yapılan bir güncellemede Microsoft​, Windows Mixed Reality'nin yanı sıra beraberindeki Mixed Reality Portal uygulamasını ve Steam VR için Windows Mixed Reality'yi de ekledi.

WINDOWS KARMA GERÇEKLİK KAPATILDI

WMR, HTC ve Meta Quest gibi sanal gerçeklik​ platformlarına rakip olarak ilk kez 2017 yılında piyasaya sürülmüştü. VR alanındaki oyunlara, uygulamalara ve diğer deneyimlere yönelik bir portal görevi görüyordu. Microsoft HoloLens'e ek olarak Acer, Dell, Lenovo, Asus, HP ve Samsung gibi diğer şirketler de karma gerçeklik başlıklarını Microsoft'un bu platformuyla uyumlu hale getirmişti.

Şirket, Windows Mixed Reality'nin "kullanımdan kaldırıldığını ve Windows'un gelecekteki bir sürümünde yer almayacağını" söyledi. 

MICROSOFT, VR'DA KÜÇÜLMEYE GİTTİ

Microsoft'un bu kararının, şirketin VR (Sanal Gerçeklik) bölümünü kademeli olarak küçülttüğü bir dönemde alındığına dikkat çekiliyor. Hatırlanacağı üzere şirket geçtiğimiz aylarda 10 bin kişiyi işten çıkarmıştı. Görevine son verilen çalışanların çoğu, kapatılan AltspaceVR uygulaması da dahil olmak üzere Microsoft'un karma gerçeklik projelerinde çalışan isimlerden oluşuyordu.

Fakat Microsoft, sanal gerçeklik teknolojisinden tamamen de vazgeçmiyor. Şirket şu anda, iş arkadaşlarının bir VR gözlüğü olmadan sanal bir alanda buluşmasını sağlayacak Microsoft Mesh uygulaması gibi diğer VR uygulamalarına odaklanıyor. Ayrıca Meta ile ortaklık yoluyla Quest kullanıcılarının Office uygulamalarına ve Xbox Cloud Gaming platformuna erişmesine izin vermeye başladı.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...