Tgrt Haber

Microsoft, Xbox için 'lisanslı aksesuar' zorunluluğu getirdi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Windows Central
30 Ekim 2023 12:24 - Güncelleme : 30 Ekim 2023 12:25
Microsoft, Xbox için 'lisanslı aksesuar' zorunluluğu getirdi

Teknoloji devi Microsoft, Xbox oyun konsolunda lisanslı aksesuarların kullanımına izin vereceği yeni bir politikayı hayata geçirdi. 12 Kasım'dan itibaren farklı markalara ait oyun kumandası, kulaklık gibi ekipmanlara izin verilmeyecek.

Microsoft​, Xbox​ oyun konsolunda her markanın aksesuarının çalışmasını engelleyecek bir karar aldı. Artık yalnızca Microsoft tarafından lisanslanmış oyun kumandası ve kulaklık gibi ekipmanlara izin verilecek.

MİCROSOFT LİSANSLI XBOX AKSESUARLARI ZORUNLU OLDU

Xbox'un resmi konsol aksesuarları genellikle pahalı oluyor. Bu nedenle kullanıcılar, farklı markalar tarafından üretilen muadillere yöneliyordu. Ancak Microsoft'a göre bu durumun, "konsolda çeşitli sorunların oluşmasına yol açacağı ve insanların oyun deneyimini olumsuz etkileyeceği" ifade edildi.

Windows Central sitesinin haberine göre şirket, 12 Kasım'dan itibaren lisanssız aksesuarları tamamen yasaklayacak. Hatta şimdiden bazı kullanıcılar, "0x82d60002" hata kodlu bir uyarı mesajıyla birlikte "Doğrulanmamış bir aksesuar bağlandı" hatasıyla karşılaşmaya başladıklarını söylüyor.

Hata mesajı şöyle diyor:

"Bağlı bir aksesuar yetkili değildir. Yetkisiz aksesuarlar kullanmak oyun deneyiminizi tehlikeye alar. Bu nedenle, yetkisiz aksesuarın kullanımı 11/12/2023 tarihinde engellenecektir. İade etme konusunda yardım için, geldiği mağazaya danışın veya üreticiyle iletişime geçin."

https://twitter.com/gamepasstracker/status/1718786224960238071

ÜNLÜ ŞİRKETTEN AÇIKLAMA GELDİ

Microsoft'un aldığı karardan etkilenen markalardan biri de 'Brook Gaming' oldu. Firma sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ürünlerini kullanan oyuncu topluluğuna teşekkürlerini iletirken, aksesuarlarını Xbox konsollarıyla uyumlu hale getirmek için çalıştıklarını aktardı.

Brook Gaming, "(Hatanın) bunun size neden olabileceği herhangi bir rahatsızlıktan dolayı derinden üzgünüz. Mühendislik ekibimiz, ürün kalitesini ve işlevselliğini korumak için çözüm geliştirmeye kararlıdır. Potansiyel çözümleri belirlemek için hiçbir çabadan kaçınmayacağımıza lütfen güvenin." diye yazdı.

OYUNCULAR İÇİN NE DEĞİŞECEK?

Kullandığınız aksesuarın üreticisi Xbox ise endişe etmenize gerek yok, ancak farklı bir markaysa ve Microsoft lisanslı değilse 12 Kasım'dan sonra kullanamayacaksınız. Yetkili aksesuarların bir listesi Xbox'un resmi internet sitesinde listelendi.

Kaynak: Windows Central

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...