Tgrt Haber

Microsoft, Xbox için vitesi artırdı: Yılda dört özel oyun sözü verdi

29 Ağustos 2023 14:56 - Güncelleme : 29 Ağustos 2023 14:57
Microsoft, Xbox için vitesi artırdı: Yılda dört özel oyun sözü verdi

Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer, Xbox konsol sahiplerine müjdeli haberi verdi. Yeni nesil konsollardaki özel oyun eksikliğini bitirecek bir hamle yapacaklarını açıkladı. Spencer'a göre yılda dört özel oyun gelecek.

Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer​, Xbox​ kullanıcılarını yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı. Gamescom 2023 Oyun Fuarında IGN sitesine bir röportaj veren Spencer, her yıl dört yeni birinci parti oyun sunmayı planladıklarını belirtti.

Aslında bu sözü daha önce Xbox Game Studios Başkanı Matt Booty vermişti. Haziran ayında paylaştığı bir demeçte Xbox konsol sahipleri için yılda dört adet özel oyun çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Booty'ye şimdi de Spencer'dan destek açıklaması geldi.

IGN muhabirinin Booty'nin sözünü hatırlatıp "Her şey yolunda gidiyor mu?" diye sorması üzerine, bu yıl bu rakamın üzerine bile çıktıklarını vurgulayan Phil Spencer, "Gelecek yıl da kesinlikle farklı olmayacak. Bunu öncelikle büyük bir amaç olarak konuşmuştuk, şimdi ise planımız oldu" ifadesini kullandı.

Spencer, iyi ya da kötü olduğu fark etmeksizin bu yıl yayınlanan ve yayınlanacak olan Xbox özel oyunlarını şöyle sıraladı:

  • Hi-Fi Rush
  • Minecraft Legends
  • Redfall
  • Starfield
  • Forza
  • Age of Empires 4

'REDFALL' KONUSUNDA KONUŞTU

Oyuncular arasında büyük bir hayal kırıklığına yol açan Redfall, yayınlanmasıyla unutulması bir olmuştu. Steam'de eleştiri yağmuruna tutulan Bethesda imzalı oyun, beklentileri karşılayamadığı için çoğunlukla olumsuz yorum almıştı.

Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer, bu eleştirilere ilişkin de "Belki insanlar Redfall konusunda bizimle aynı fikirde değildir, bunu anlıyorum" demekle yetindi.

CALL OF DUTY GAME PASS'E GELECEK Mİ?

Phil Spencer, Call of Duty'nin Game Pass platformuna gelip gelmeyeceğine ilişkin de konuştu.

Spencer, "İnsanların, oyunları Game Pass'e taşımak için çalışmalar yapıldığını bilmelerini istiyorum. Yani anlaşmanın tamamlanacağını düşünen insanlar, sonra her şeyin bir anda erişilebilir olacağını düşünüyor. Bu doğru değil. Yaptığımız diğer satın almalarda da durum böyle değildi. Yapmamız gereken işler var, yapmamız gereken mekanik işler var. Bu yüzden oyunları portföyümüze katmamız kesinlikle zaman alacak" dedi.

Kaynak: IGN
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...