Tgrt Haber

Microsoft, Xbox oyunlarına zam yaptı: Peki fiyatlar ne kadar arttı?

06 Aralık 2022 10:10 - Güncelleme : 06 Aralık 2022 10:13
Microsoft, Xbox oyunlarına zam yaptı: Peki fiyatlar ne kadar arttı?

Microsoft'tan oyuncuları üzecek açıklama geldi. Xbox oyunları için yeni zam duyuruldu. Peki fiyatlar ne kadar oldu ve ne zaman geçerli olacak?

Tüm dijital platformlara zam​ gelirken, oyunlar için de böyle bir gelişmeyi duymamak imkansızdı.

ABD merkezli Microsoft​, daha önce zam yapılacağına dair sinyaller verirken, firmadan oyuncuları üzecek açıklama ne yazık ki geldi. Microsoft, Xbox​ oyunlarına zam yapıldığı duyuruldu. Peki ne kadarlık bir fiyat artışı oldu?

XBOX OYUNLARINA ZAM GELDİ

Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre 2023'ten itibaren; birinci taraf Xbox oyunlarının fiyatı 10 dolar artacak.

Bu, yaklaşan Forza Motorsport dahil, Redfall ve Starfield gibi Xbox oyunlarının, 60 dolar yerine 70 dolara mal olacağı anlamına geliyor.

Microsoft, Xbox oyunlarına zam yaptı: Peki fiyatlar ne kadar arttı?

Şirket fiyat artışıyla ilgili şu açıklamaları yaparken, alternatif olarak tüm oyunların Xbox GamePass'te bulunacağını da kaydetti:

''Daha fazla ailenin hediye olarak oyun​ alışverişinde bulunabilmesi için tatillerden sonra fiyatları yükseltmekte her zaman ısrar ettik. 2023'ten itibaren, Forza Motorsport, Redfall ve Starfield gibi yeni nesil tam fiyatlı oyunlarımız tüm platformlarda 69,99$ karşılığında satışa sunulacak. Bu fiyat, bu oyunların içeriğini, boyutunu ve teknik karmaşıklığını yansıtır. Xbox ekibimiz tarafından geliştirilen tüm oyunlar gibi bunlar da piyasaya çıktıkları gün Game Pass abonelik hizmetine dahil edilecek.''

Duyuru sürpriz olmadı. Zira hem Xbox hem de PlayStation oyunlara sahip diğer birkaç stüdyo, oyunlarını 70 dolara kadar çıkarmış durumda. 

Öte yandan Microsoft  Gaming CEO'su Phil Spencer'ın ekim ayındaki açıklamalarını da hatırlamakta fayda var. Spencer, verdiği bir röportajda 2022 sonunda oyunların fiyatını artacağını ima etmişti. Şimdi ise firmanın resmi açıklamasıyla Spencer'in açıklamaları da tescilenmiş oldu.

 

 

Kaynak: IGN

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...