Tgrt Haber

Microsoft yıllar sonra kullanıcıları dinledi: Çok beklenen özellik Windows 11 ile geliyor!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
13 Ekim 2022 15:15 - Güncelleme : 13 Ekim 2022 16:30
Microsoft yıllar sonra kullanıcıları dinledi: Çok beklenen özellik Windows 11 ile geliyor!

Bilgisayarlarda üçüncü taraf ekran kaydedici kullanma derdine son. Microsoft, Windows 11 için merakla beklenen özelliği getiriyor.

Microsoft​, Windows kullanıcılarının uzun zamandır istediği özellik için düğmeye bastı. Bilgisayarlarda ekran fotoğrafını bir şekilde kaydebedilmek mümkünken, ne yazık ki bu video olarak kayıt edilemiyordu.

Windows 10 işletim sisteminde Microsoft, sadece bazı oyunlarda geçerli olmak üzere yerleşik ekran kaydedici özelliğini sunmuştu. Ancak bu da diğer işlemlerde herhangi bir kayıt yapılmasına izin vermiyordu. Neyse ki beklenen özellik yıllar sonra da olsa geliyor.

YERLEŞİK EKRAN KAYDEDİCİ GELİYOR

Şu anda bilgisayarlarda bir işlemi video olarak kayıt edebilmek için üçüncü taraf uygulamalara ihtiyaç duyuluyor. Ancak önümüzdeki günlerde bu büyük eksiklik giderilecek.

Microsoft, Windows 11 için GameBar'a benzer yerleşik bir ekran kaydedici özelliği ekleyeceğini duyurdu. Kullanıcılar, alternatif uygulamalara gerek duymaksızın, işlemlerini direkt olarak Windows 11'deki yerel uygulamayla kayıt edebilecek. Peki ekran kaydedici Windows 11'e ne zaman gelecek?

Microsoft yıllar sonra kullanıcıları dinledi: Çok beklenen özellik Windows 11 ile geliyor!

Merakla beklenen özellik hakkında Microsoft detayları paylaştı. Buna göre Windows 11'e entegre edilecek yerleşik ekran kaydedici, Ekim​ ayı sonunda testlerine başlayıp, Kasım ayında ise kullanıma sunulacak. Ancak Kasım ayındaki sunumun herkes için mi yoksa geliştiriciler için mi olduğu henüz tam olarak bilinmiyor. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...