Tgrt Haber

Microsoft'tan beklenmedik hamle: Windows 10'da yeni dönem başladı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
06 Haziran 2024 10:28 - Güncelleme : 06 Haziran 2024 10:28
Microsoft'tan beklenmedik hamle: Windows 10'da yeni dönem başladı

Microsoft şu sıralar tüm odağını Windows 11'i geliştirmeye çevirse de Windows 10 için sürpriz bir adım attı. 9 yaşındaki işletim sistemi için beta programı yeniden aktif edildi.

Microsoft​, Ekim 2025'te Windows 10​ desteğini sonlandıracak. Ancak şirket, yeni özellikleri ve iyileştirmeleri test etmek amacıyla Windows 10 için beta programını yeniden açmak gibi alışılmadık bir adım attı.

Windows 10, başlangıçta Windows 11'e özel olan AI Copilot özelliğine zaten sahipti ve yakında başka özellikler de alacak. Microsoft'un Windows Insider ekibi bir blog yazısında şöyle dedi:

"Windows 10'a gerektiğinde yeni özellikler ve daha fazla iyileştirme getirmek için, Windows Insider kullanıcılarıyla aktif özellik geliştirme yapabileceğimiz bir yere ihtiyacımız var. Bu yüzden, şu anda Windows 10 kullanan Windows Insider'lar için beta kanalını açıyoruz."

Microsoft'tan beklenmedik hamle: Windows 10'da yeni dönem başladı - 1. Resim

WINDOWS 10 DESTEĞİ 2025'TE SONA ERİYOR

Microsoft bundan sonra hangi ek Windows 10 özelliklerini test etmeyi planladığını açıklamadı, ancak Windows Insider'lar bunları erken edinmek için beta kanalını tercih edebilirler.

En önemlisi, Windows 10 destek sonu tarihi olan 14 Ekim 2025 hâlâ değişmedi. Microsoft, "Windows 10 bilgisayarınızda Beta Kanalına katılmak bunu değiştirmez" dedi.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...