Tgrt Haber

Microsoft'tan Game Pass kullanıcılarını üzecek karar: Aile planı kapatılıyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
15 Temmuz 2023 14:12 - Güncelleme : 15 Temmuz 2023 14:12
Microsoft'tan Game Pass kullanıcılarını üzecek karar: Aile planı kapatılıyor

Microsoft, kullanıcılarının aynı anda dört arkadaş veya aile üyesiyle Game Pass paketini paylaşmasını sağlayan 'Game Pass Arkadaşlar ve Aile Planı' için yolun sonuna gelindiğini duyurdu.

Microsoft​, XboxGame Pass​ Arkadaşlar & AilePlanı'nı sonlandırma kararı aldığını duyurdu. Plan, Şubat ayından itibaren sekiz ülkeye yayılmıştı ve Xbox Game Pass üyelerinin diğer dört arkadaş veya aile üyesiyle paketini paylaşmasına izin veriyordu.

Microsoft sözcüsü, Eurogamer sitesine yaptığı açıklamada, Friends & Family önizleme programına 17 Temmuz'dan itibaren yeni üye eklemelerinin kabul edilmeyeceğini belirtti. İrlanda, Kolombiya, Yeni Zelanda, İsveç, İsrail, Şili, Macaristan ve Güney Afrika dahil olmak üzere bu ülkelerde planın 15 Ağustos'ta kapatılacağı aktarıldı.

ÜYELERE GAME PASS ULTİMATE KODU GÖNDERİLECEK

Xbox'un destek sayfasında yer alan bilgiye göre, mevcut Game Pass Arkadaşlar & Aile Planı üyelerine, programa katıldıkları için ücretsiz olarak Xbox Game Pass Ultimate'e erişebilecekleri bir kod gönderilecek. Hem birincil hem de ikincil üyeler bu kodu alacaklar.

Kodlardan yararlanmak isteyen kullanıcılar için belli şartlar bulunuyor. Örneğin paylaşımlı Arkadaşlar ve Aile aboneliğinizin 15 Ağustos 2023'te etkin olması gerekli. Ayrıca kodlar, geçerli Xbox Game Pass Arkadaşlar ve Aile üyeliğine katıldığınız Xbox hesabıyla kullanılabilecek. Grup tarifenizdeki tüm katılımcılar da aynı özel teklifi alacak.

Kalan süresinin bitmesine 1 aydan az bir zaman kalan kullanıcılara 3 ay geçerli 'Ultimate' hediye edilecek. 1-2 ay geçerli süresi olanlara 6 ay, 2-5 ay geçerli süresi olanlara 12 ay, 5-10 ay süresi kalanlara 24 ay, 10 aydan fazla süresi kalanlara ise tam 36 ay kullanabilecekleri Ultimate abonelik kodu verilecek.

Öte yandan, Game Pass Arkadaşlar ve Aile Planı'nın tekrar kullanıma sunulup sunulmayacağı belli değil. Microsoft sözcüsü, bu önizleme programının gelecekte dünya çapında daha fazla oyuncuya sunulabilecek daha iyi bir Game Pass teklifi oluşturmak için önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Kaynak: The Verge

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...