Tgrt Haber

Microsoft’un üst düzey yetkilisinden şok istifa: ‘Rakip şirkete gidiyor’ iddiaları ortalığı karıştırdı!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Bloomberg
19 Eylül 2023 13:54 - Güncelleme : 19 Eylül 2023 13:57
Microsoft’un üst düzey yetkilisinden şok istifa: ‘Rakip şirkete gidiyor’ iddiaları ortalığı karıştırdı!

Microsoft’un üst düzey yetkililerinden olan Panos Panay, yıllardır çalıştığı teknoloji şirketinden istifa ettiğini açıkladı.

Microsoft​'un Başkan Yardımcısı ve Cihazlar Grubu Başkanı Panos Panay, şok bir açıklama ile teknoloji şirketinden ayrıldığını duyurdu. Panay, 20 yıldır Microsoft'ta çalışıyordu ve Surface, Windows​ ve Xbox gibi ürünlerin geliştirilmesinde önemli bir rol oynadı. 

Panay’ın Microsoft’tan neden ayrıldığına dair açıklama yapmamasıyla birlikte, bazı kaynaklar Amazon’a geçebileceğini iddia etti.

PANAY, YILLAR SONRA MİCROSOFT’TAN AYRILDI

Microsoft’un yazılım tarafı, yani Windows işletim sistemi ile Microsoft'un Surface bilgisayarları üzerinde büyük katkıları bulunan Panos Panay, X platformu üzerinden yaptığı açıklamada söz konusu ayrılığı duyurdu. 

Panay, hayatına yeni bir sayfa açmak için böyle bir karar aldığını söylerken, şirkete kırgın gibi görünmüyordu. Ancak Bloomberg'in konuya aşina kaynaklara dayandırdığı habere göre Panay'ın yeni bir sayfa dediği yer ise Amazon​ olacak. Dönen iddialara göre Panos Panay, Amazon'un Alexa ve Echo ürünlerin sorumlu isim olarak görev yapmaya başlayacak.

Ancak bu konuya dair kesin bir açıklama ve resmiyet olmadığının altını çizmekte fayda var.

Son olarak Panay, LinkedIn'de paylaştığı bir mesajda, Microsoft'ta çalıştığı süre boyunca edindiği deneyimlerden ve arkadaşlıklardan dolayı minnettar olduğunu ifade etti ve konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

"Microsoft'ta geçirdiğim 14 yıl hayatımın en güzel ve anlamlı yılları oldu. Burada harika insanlarla tanıştım, harika ürünler yarattım ve harika müşterilerle iletişim kurduk. Microsoft'un misyonuna ve değerlerine her zaman inandım ve bundan sonra da desteklemeye devam edeceğim."

Kaynak: Bloomberg
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...