Tgrt Haber

MİDLAS, 2023'te envanterde: İlk testinde HİSAR'ı ateşledi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
03 Aralık 2022 11:26 - Güncelleme : 03 Aralık 2022 12:12

Türkiye her geçen gün savunma sanayide gücüne güç katmaya devam ediyor. Roketsan'ın ürettiği Milli Dikey Atım Lançer Sistemi’nin (MİDLAS) ilk atışlı testinin başarıyla gerçekleştirdi. MİDLAS, ilk testinde HİSAR füzesini ateşlediği ve hedefi tam 12'den vurdu. Milli Savunma Bakanlığı ise MİDLAS'ın ilk ateşleme testinin görüntülerini paylaştı.

Türkiye​ gün geçtikte savunma sanayisinde gücüne güç katmaya devam ediyor. Baykar, Aselsan, Roketsan​ ve Havelsan'ın ürettiği ve geliştirdiği teknoljiler tüm dünyada adından söz ettiriyor.

Yine Türk savunma sanayisinin en kritik ve en önemli projelerinden birisi olan Roketsan'ın ürettiği Milli Dikey Atım Sistemi MİDLAS’ın ilk test atışı, başarıyla gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) sosyal medya hesabından paylaşılan videoda, MİDLAS'ın ilk testine ilişkin görüntülere yer verildi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1598935119003545600

DIŞA BAĞIMLILIK SONA ERECEK

MİDLAS 2023’te ilk kez İstanbul Fırkateyni’ne entegre edileceği belirtilen paylaşımda, Deniz Kuvvetlerine envanterine gireceği aktarıldı. MİDLAS, Türkiye'nin deniz platformları dikey atım lançer sistemi ihtiyacında dışa bağımlılığına son erdirecek..

"HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİMİZİN TEMEL TAŞLARINI DÖŞÜYORUZ"

MİDLAS ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii​ Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir de sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Demir, “Savaş gemilerimizden ateşlenecek hava savunma sistemlerimizin temel taşlarını döşüyoruz. MİDLAS’ın ilk testinde HİSAR füzesi başarıyla ateşlendi. 2023’te İstanbul fırkateynine entegre edilerek DzKK (Deniz Kuvvetleri Komutanlığı) envanterine girecek” dedi.

MİDLAS, 2023'te envanterde: İlk testinde HİSAR'ı ateşledi

ABD, AMBARGO UYGULUYORDU

Türk Donanması, BARBAROS ve GABYA Sınıfı Firkateynlerinde ABD üretimi Mk41 Dikey Atım Sistemi (VLS)’ni kullanıyor. Mk41 VLS sayesinde ESSM gibi hava savunma füzeleri, hem yüksek adetlerde taşınabiliyor hem de 360 derece angajmana izin verecek şekilde ateşlenebiliyor. Ancak ABD, İSTİF Sınıfı Firkateynlerde kullanılacak Mk41 VLS’ler için Türkiye’ye ambargo uygulamış ve satışına izin vermemişti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...