Tgrt Haber

Milli Muharip Uçak ‘yerli füzelere’ hazır: MMU Ürün Direktörü’nden önemli açıklamalar!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TRT Haber
10 Nisan 2023 13:05 - Güncelleme : 10 Nisan 2023 13:10
Milli Muharip Uçak ‘yerli füzelere’ hazır: MMU Ürün Direktörü’nden önemli açıklamalar!

Türkiye’nin ilk insansız muharip uçağı MMU için geri sayım başladı. Yerli ve mili olarak geliştirilen Milli Muharip ‘yerli füzelere’ hazır. MMU Ürün Direktörü Benan Aylangan gelinen son noktayı anlattı.

Savunma Sanayii​ alanında bu yıl çok önemli gelişmeler yaşanırken, şüphesiz Türkiye​ için en önemli projelerin başında MMU yer alıyor. Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen ilk insansız savaş uçağı olacak Milli Muharip Uçak’ın bu yıl hangardan indirilmesi bekleniyor.

MMU’nun tamamen yerli motorla uçması için çalışmalar devam ederken, MMU Ürün Direktörü Benan Aylangan gelinen son nokta ve merak edilenleri anlattı.

‘’SADECE BİR SAVAŞ UÇAĞI TASARIM PROJESİ DEĞİL’’

MMU’nun üzerindeki çoğu sistemin Türk savunma sanayi şirketleri tarafından tasarlandığının altını çizen Aylangan, uçağın sadece bir savaş uçağı tasarım projesinden ibaret olmadığını vurguladı. Öte yandan yerlilik oranı ile ilgili soruya ise ‘’En üst seviyede yerlilik oranı’’ var diyerek cevap verdi.

‘YERLİ MOTOR ENTEGRE EDİLECEK’

Milli Muharip Uçak ‘yerli füzelere’ hazır: MMU Ürün Direktörü’nden önemli açıklamalar!

Halihazırda MMU’nun testleri ABD’den alınan motorla gerçekleştiriyor. Yerlilik oranının en üst seviyede olduğuna dikkat çeken Aylangan, Milli Muharip’in önümüzdeki süreçte yerli motorla çalışacağını belirtti. 

YERLİ FÜZELERİ ATEŞLEYECEK

MMU ile ilgili önemli bilgileri paylaşan Aylangan, savaş uçağının yerli füzelere hazır olduğunun da altını çizdi.  ‘Milli Muharip Uçak’ın hangi füzeleri ateşleyebileceği’ sorusuna cevap veren ürün direktörü şu ifadelere yer verdi:

‘’Milli Muharip Uçak projesinde yerli mühimmat entegrasyonu en önemli unsurlardan biri. TÜBİTAK-SAGE, ROKETSAN ve ASELSAN tarafından geliştirilen tüm mühimmatları MMU’nun hem dahili silah yuvalarında hem de kanat altındaki harici istasyonlarında entegrasyon çalışmalarını yürütüyoruz.

Bunu yürütürken hem TUSAŞ çalışanları hem de biraz önce bahsettiğim paydaşların uzmanlarıyla birlikte çalışıyoruz. MMU envantere girdiği zaman ihtiyaç duyulan tüm yerli mühimmatları kullanabilecek kabiliyette olacak.

MMU’nun dahili silah yuvaları yerli mühimmatların entegrasyonuna göre boyutlandırıldı. Bununla birlikte hem uçaktaki çalışmalar sürüyor hem de mühimmat geliştiricisi firmalardaki tasarım çalışmaları, değişiklik çalışmaları aynı anda yürütülüyor.”

Kaynak: TRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...