Tgrt Haber

Milyonlarca Android kullanıcısına kötü haber! Google desteği keseceğini duyurdu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: mspoweruser.com
02 Kasım 2023 17:07 - Güncelleme : 02 Kasım 2023 17:08
Milyonlarca Android kullanıcısına kötü haber! Google desteği keseceğini duyurdu

Google, mobil web tarayıcısı Chrome ile ilgili dikkat çeken bir duyuru yaptı. Android 7 Nougat sürümünü kullananların yeni Chrome güncellemelerine erişemeyeceğini söyledi.

Teknoloji devi Google​, milyonlarca Android​ akıllı telefon kullanıcısını yakından ilgilendiren bir duyuru yaptı. Mobil web tarayıcısı Chrome​ için yeni bir güncelleme hazırlanıyor; kötü haber şu ki, söz konusu güncellemeyle birlikte şirket, Android 7.0 işletim sistemini desteklemeyi bırakacak.

Google tarafından yapılan açıklamada, Android Nougat 7 kullanan cihazlar için Chrome 119'un son güncelleme olacağı açıklandı. Yani bir sonraki 'Chrome 120' güncellemesi en az Android 8 ve üzeri akıllı telefon modellerine yüklenebilecek. Peki bu ne anlama geliyor? Kullanıcılar endişelenmeli mi?

ANDROİD 7 ARTIK CHROME GÜNCELLEMELERİNİ ALMAYACAK

Öncelikle belirtmek gerekiyor ki, halihazırda kullandığınız telefona hiçbir şey olmayacak, yani kapanma veya devre dışı bırakılma gibi bir durumla karşılaşmayacağınıza emin olabilirsiniz.

Google'ın bu aldığı karar Chrome mobil tarayıcısıyla ilgili. İnternete girmek ve Google'da arama yapmak için kullandığımız 'Chrome' uygulaması, yeni teknolojilere ayak uydurmak için sürekli olarak güncelleniyor. Örneğin geçtiğimiz günlerde Apple'ın Safari'de sunduğu bir özelliği de bünyesine katmıştı.

İşte güncelleme desteğinin kesilmesi tam da burada devreye giriyor. Google artık Chrome uygulamasına ekleyeceği yeni özellikleri ve güvenlik yamalarını Android 7 (Nougat) kullananlara sunmayacak. Örneğin tarayıcıda bir sorun keşfedildiğini düşünün, bunu düzeltmek için çaba göstermeyecek.

Android 8 ve üzeri bir işletim sistemi sürümü kullananların ise kafası rahat olabilir. Aralık ayında yayınlanması beklenen 'Chrome 120' sürümü onlara sunulacaktır.

GOOGLE KULLANICILARI BİLGİLENDİRECEK 

Google, konuyla ilgili internet sitesinden bir açıklama yaptı. "Chrome'un Android Nougat'ı destekleyen son sürümü Chrome 119'dur. Etkilenen kullanıcılara, işletim sistemlerini yükseltmelerini bildiren bir mesaj içerecektir." ifadeleriyle, cep telefonu sahiplerini uyaracağını bildirdi.

Kaynak: mspoweruser.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...