Tgrt Haber

Milyonlarca Android telefonda yüklü: Google, popüler uygulama için beklenmedik karar aldı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
26 Eylül 2023 12:16 - Güncelleme : 26 Eylül 2023 12:20
Milyonlarca Android telefonda yüklü: Google, popüler uygulama için beklenmedik karar aldı

Google’ın kendi geliştirdiği Play Hizmetleri uygulaması için değişikliğe gidildi. Halihazırda aylık olarak güncellenen ve telefonlara yeni Google özelliklerini getiren bu uygulama için düğmeye basıldı.

Google​, Android​ cihazlarda sık sık değişiklikler yapıyor. Bu değişiklikler genelde yazılım ya da uygulama güncellemeleriyle gerçekleşiyor.

Google Play Hizmetleri isimli uygulama ise, Google’ın milyonlarca cihazında barındırdığı, güvenlik ve gizlilik dahil pek çok yeniliğin cihazlara ulaşmasında köprü görevi görüyor. Ancak Google, bu uygulama için dikkat çeken bir karar aldı.

GOOGLE PLAY HİZMETLERİ İÇİN GÜNCELLEMELERİ DURAKLATABİLİRSİNİZ

Android cihazlarda yer alan Play Hizmetleri sayesinde, yeni özellik veya birçok değişikliği telefonu güncellemeden kavuşabilmek mümkün. Fakat Google, kendi uygulaması olan Play Hizmetleri için güncellemeleri durdurma seçeneği ekledi.

Android kullanıcıları artık yeni sunulan seçenekle uygulamanın güncellemesini durdurup, dondurabilir. 

Milyonlarca Android telefonda yüklü: Google, popüler uygulama için beklenmedik karar aldı

Her ne kadar Google, Play Hizmetleri için böyle bir seçenek eklese de, yine de kullanıcıların güncellemeleri durdurmasını tavsiye etmiyor. Öyle ki teknoloji devi, duraklatma işlemi sırasında kullanıcıların nelerden yoksun olacaklarını gösteren bildirimler de yayınlayacak.

Bu arada Play Hizmetlerini kapatmak için telefonun içerisinde yer alan Google ayarlarına girmeniz gerekiyor. Ekran resminde de görüldüğü üzere bu kısımdan güncellemeleri durdurup, geri aktif edebilirsiniz.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...