Tgrt Haber

Milyonlarca kilometre yol kat etti: NASA'nın Orion aracı üsse geri döndü

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Space.com
01 Ocak 2023 11:19 - Güncelleme : 01 Ocak 2023 11:20
Milyonlarca kilometre yol kat etti: NASA'nın Orion aracı üsse geri döndü

NASA'nın Artemis-1 programı kapsamında Ay'a gönderilen Orion uzay aracı, görevinin ardından üsse geri döndü. Peki bu aşamadan sonra ne olacak?

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), geçen ayın sonlarında dev bir göreve başlayarak Orion​ uzay aracını Ay​'a gönderdi.

Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi​'nden fırlatılan ve görevini başarıyla tamamlayıp gerip dönen Orion, bulunduğu üsse yeniden geri getirildi. Uzay aracı, kasım ayı ortasında SpaceX​'in SLS roketiyle yolculuk yapmıştı. Peki şimdi Orion'a ne olacak?

NASA​, ORİON'U PARÇALAYACAK

Ay görevini tamamlayarak Dünya'ya yeniden dönen Orion uzay aracının akibeti belli oldu. 

Pasifik Okyanusu'na düşürülerek yeniden Kennedy Uzay Merkezi'ne getirilen Orion, NASA mühendisleri tarafından parçalarına ayırılacak ve incelenecek.

Milyonlarca kilometre yol kat etti: NASA'nın Orion aracı üsse geri döndü

İncelemelerin ardından uzay aracının kara aracı olarak yeniden revize edilmesi bekleniyor. Bunun için de Orion'un üzerinde bulunan oryantasyon çantaları ve uzaya gönderilen bazı bilim yükleri kaldırılacak, kapaklar takılacak ve havası söndürülecek.

Kaynak: Space.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...