Tgrt Haber

Milyonlarca kullanıcıyı ilgilendiriyor: Chrome artık bu cihazlarda çalışmayacak, tarih belli oldu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
02 Kasım 2023 18:27 - Güncelleme : 02 Kasım 2023 19:07
Milyonlarca kullanıcıyı ilgilendiriyor: Chrome artık bu cihazlarda çalışmayacak, tarih belli oldu

Google’ın milyarlarca kullanıcıya sahip Chrome tarayıcısı artık bazı cihazlarda çalışmayacak. Yayınlanacak Chrome 120 güncellemesi ile destek sona erecek.

Google​, internet tarayıcısı Chrome​ ile milyonlarca tablet, bilgisayar, akıllı telefona hizmet veriyor. Yıllardır en çok kullanılan tarayıcı konumunda olan Chrome, yeni güncellemeleriyle artık eski cihazlar için desteğini sonlandırıyor.

Bu kapsamda yakında yayınlanacak Google Chrome 120 yapı numaralı güncelleme ile bazı cihazların desteği sonlanacak. Bu, artık yeni bir özellğin de gelmeyeceği anlamına geliyor. Peki destek hangi cihazları kapsayacak?

GOOGLE CHROME ‘ANDROİD 7’ İÇİN DESTEĞİNİ SONLANDIRIYOR

Google, Chrome’un gelecek sürümünün Android 7.0 Nougat’ı destekleyen son sürüm olacağını açıkladı. Android’in en popüler eski sürümlerinden biri olan Nougat için 5 yılı aşkın süredir devam eden güncellemenin sona ereceğini ifade etti.

Chrome 120’yi Aralık ayında sunmaya hazırlanan teknoloji devi, Android 7.0 yüklü cihazlarda artık güncellenmeyecek ve yüklenemeyecek. Halihazırda şu anda piyasada bulunan Chrome 119 son sürüm olarak kalacak.

Milyonlarca kullanıcıyı ilgilendiriyor: Chrome artık bu cihazlarda çalışmayacak, tarih belli oldu

Shiftdelete.net’in haberine göre Android 7.0 Nougat ilk olarak 2016 yılında Pixel telefonlarla birlikte piyasaya sürülmüştü. Çoklu pencere, çoklu görev ve dosya sistemi optimizasyonları gibi birçok yenilik getirmiş olsa da, kullanımı son yıllarda önemli ölçüde azaldı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...