Tgrt Haber

Mısır Havacılık Fuarı'na 'Türk' damgası: Baykar, KAAN, ASELSAN... Savunma sanayisi ürünleri gövde gösterisi yaptı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Anadolu Ajansı
05 Eylül 2024 10:47 - Güncelleme : 05 Eylül 2024 10:58
Mısır Havacılık Fuarı'na 'Türk' damgası: Baykar, KAAN, ASELSAN... Savunma sanayisi ürünleri gövde gösterisi yaptı

Mısır'daki Uluslararası Havacılık Fuarı'na Türk savunma sanayisi firmaları Baykar, ASELSAN, SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri ve HAVELSAN geniş bir katılım gösterdi. Fuarda, Baykar'ın insansız hava araçları maketleri, ASELSAN'ın savunma ürünleri başta olmak üzere Türk savunma sanayisi ürünü olan birçok araç dikkat çekti.

Uluslararası Mısır Havacılık Fuarı, İskenderiye'nin 160 km batısında, kuzey kısında yer alan El Alamein Havaalanı'nda ilk kez yapıldı. Fuara geniş bir katılım gerçekleşirken, Türkiye​'den de TUSAŞ​, ASELSAN​, Baykar, SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri AŞ ve HAVELSAN katıldı.

BAYKAR, MISIR HAVACILIK FUARI'NA GENİŞ KATILIM GÖSTERDİ

Geliştirdikleri ürünleri fuarda dünyanın farklı bölgelerinden gelen katılımcıların ilgisine sunan Türk savunma sanayisi şirketlerinden Baykar, 128 metrekarelik alanında Bayraktar KALKAN mockup (orijinal ebatlarda), Bayraktar AKINCI (1/10 ebatında) ve Bayraktar TB2'nin (1/10 ebatında) maketlerini sergiledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askeri haberleşme ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 1975 yılında kurulan ASELSAN da fuarda kendine yer edindi. Stant alanında güdümlü mühimmat TOLUN, ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif gibi pek çok önemli ürününü katılımcılara gösterdi.

Mısır Havacılık Fuarı'na 'Türk' damgası: Baykar, KAAN, ASELSAN... Savunma sanayisi ürünleri gövde gösterisi yaptı - 1. Resim

SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri AŞ, Uluslararası Mısır Havacılık Fuarı'na 50 metrekarelik stant alanıyla katılım sağladı. Aviyonik, elektronik harp ve simülasyon ürünlerini ve dünyaca bilinen ve birçok ordu tarafından tercih edilen ACMI Hava Muharebe Pilot Taktik Eğitim Sistemi'ni katılımcılara sundu.

MİLLİ MUHARİP UÇAK KAAN, MAKETİ İLE FUARA KATILDI

Fuara katılan bir diğer Türk firması da HAVELSAN idi. 1982 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yazılım mühendisliği alanındaki ihtiyaçlarının giderilmesi amacı ile kurulan şirketin geliştirmiş olduğu insansız hava aracı BAHA, Mısır'da bir gösteri uçuşu yapma imkanına kavuştu.

Bütün bunların yanı sıra, TUSAŞ da fuarda milli muharip uçak KAAN'ın maketi dahil olmak üzere geliştirdiği birçok ürünü sergiledi. TUSAŞ ayrıca fuarın ilk gününden itibaren HÜRJET jet eğitim uçağıyla gösteri uçuşları yapıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...