Tgrt Haber

Motorola, lavaş gibi dürülebilen telefon konseptini gösterdi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Authority
26 Şubat 2024 22:09 - Güncelleme : 26 Şubat 2024 22:16
Motorola, lavaş gibi dürülebilen telefon konseptini gösterdi

Motorola, Mobil Dünya Kongresi'nde dürülebilir ekranlı akıllı telefon konsepti olan Adaptive Display'i tanıttı. Cihaz bileğe takıldığında hem akıllı saat hem de telefon görevi görüyor.

Motorola​, Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2024 kapsamında düzenlediği etkinlikte dürülebilir ekranlı akıllı telefon​ konseptini tanıttı.

Akıllı telefon üreticisi Adaptive Display (Uyarlanabilir Ekran) adını verdiği bu konsepti ilk olarak ekim ayında tanıtmıştı ancak o zamanlar yalnızca birkaç basın fotoğrafı paylaşmıştı. Artık MWC 2024'te ziyaretçiler cihazı yakından deneyimleme fırsatı buldular.

Öncelikle bu teknolojinin şu an için yalnızca basit bir konseptten ibaret olduğunu belirtmekte fayda var. Hem Motorola'nın açıklamalarından hem de cihazı deneyenlerin yorumlarından anlaşıldığı kadarıyla cihaz yakın bir tarihte piyasaya sürülmeyecek.

7 İNÇ EKRAN

Bu nedenle de ürünün kendisi hakkında çok fazla ayrıntı bulunmuyor. Önemli olan tek şey, bileğinizin etrafında bükülmesi. Paylaşılan az sayıda bilgide, 6,9 inçlik ekran boyutuna ve ekranın plastik tabanlı bir pOLED panele sahip olduğu belirtiliyor.

Motorola, lavaş gibi dürülebilen telefon konseptini gösterdi - 1. Resim

Önden bakıldığında cihaz biraz uzun ama bunun dışında normal bir akıllı telefona benziyor. Sadece arkanızı döndüğünüz zaman bir şeylerin farklı olduğunu anlıyorsunuz. Sırt kısmı sert bir kabuk yerine, dokuma tekstil malzemesiyle kaplanmış birden fazla parçadan oluşuyor.

"Yumuşak" gövdeye ihtiyaç duyuluyor çünkü cihazın içe doğru bükülmesi gerekiyor, dolayısıyla da tipik bir telefon gibi metal veya plastik yekpare bir gövde olamaz.

İSTER AKILLI SAAT, İSTER TELEFON

Cihaz birden fazla menteşe içerdiğinden farklı şekillerde bükülebilir. Küçük bir video izlemek istiyorsanız kullanışlı olabilecek küçük bir çadır haline getirebilirsiniz. Alt kısmı bükerek dik durmasını de sağlayabilirsiniz. Veya bileğinize sarabilir ve bir tür büyük akıllı saate dönüştürebilirsiniz. Cihazın yerinde durması için önce bileğinize ayrı bir manyetik bileklik takmanız gerektiğini de belirtelim.

Kaynak: Android Authority
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...