Tgrt Haber

Mozilla duyurdu: Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları için destek sona erdi, yeni özellik eklenmeyecek!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
04 Temmuz 2023 17:24 - Güncelleme : 04 Temmuz 2023 17:26
Mozilla duyurdu: Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları için destek sona erdi, yeni özellik eklenmeyecek!

Microsoft’un Windows 8 ve Windows 7 için desteği uzun süre önce sona erdi. Kısa süre önce Mozilla da, yayınladığı Firefox 115 sürümü ile her iki işletim sistemi için son güncellemeyi yayınladı.

Windows 7​ ve Windows 8 işletim sistemi için üçüncü taraf uygulama destekleri yavaş yavaş sona eriyor.

Kısa süre önce Mozilla, Firefox​ tarayıcısı için 115 sürümünü yayınladı ve Windows 7 ve Windows 8 için de bu son güncelleme oldu.

FİREFOX 115 İLE ESKİ WİNDOWS DEVRİ KAPANDI

Firefox 115 ile Mozilla, yeni özelliklerin yanı sıra önemli iyileştirmeler de yaptı.

Buna ek olarak son güncelleme, Firefox 113’te tanıtılan yeni Resim içinde Resim deneyimi gibi önemli yeni özelliklere sahip değil , fakat tarayıcıyı daha da iyi hale getiren birçok küçük değişiklik var.

Donanım video kod çözme artık Intel grafik kartlarına sahip Linux PC'ler için etkinleştirilirken, geri alma ve yineleme eylemleri artık parola alanlarında mevcut ve sekme yöneticisi açılır menüsünde artık kapatma düğmeleri de mevcut. Android tarayıcının ayrıca, arama motorlarını hızlı bir şekilde değiştirmek ve yer imlerinize ve tarayıcı geçmişinize erişmek için adres çubuğunda yeni bir arama düğmesi de eklendi.

Mozilla duyurdu: Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları için destek sona erdi, yeni özellik eklenmeyecek!

Mozilla, Firefox'un diğer web tarayıcılarından Firefox profiline veri aktarmak için kullanılan tarayıcı taşıma aracını da geliştirdi. Firefox 114'te yavaş yavaş kullanıma sunulan yeni geçiş sihirbazı artık varsayılan olarak tamamen etkin. Ek olarak Fİrefox artık Chrome tabanlı tarayıcılardan ödeme yöntemlerini içe aktarmayı da destekliyor.

WİNDOWS 7 VE WİNDOWS 8 İÇİN SON GÜNCELLEME

Bu güncelleme ile en dikkat çeken detay Windows 7 ve Windows 8 için son güncelleme olması. Mozilla güvenlik desteğini 2024’e kadar sunacağını açıklarken, artık Firefox 114 itibariyle başka yeni bir özellik eklemeyeceğini duyurdu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...